Alajärvi

  1. Katso tästä oikeat vastaukset murrevisaan.

  2. Järviseudun murre on ainutlaatuinen sekoitus itää ja länttä. Kuinka hyvin osaat murretta? Ympyröi ensin omat valintasi ja katso vasta sitten oikeat vastaukset jutun lopusta. Visan lähteenä on käytetty Järviseutu-Seuran verkkosivujen murresanastoa sekä vimpeliläisen Sirkka Männikön kirjaa ”Tuukko völijyy?”. Visan on koostanut Tapani Tyynelä.

  3. EVIJÄRVELÄISET Pia ja Jarmo Pahkakangas ovat aloittaneet taksipalvelujen tarjoamisen. He ajavat Kela-kyytejä sekä Etelä-Pohjanmaan että Pohjanmaan alueella. Palvelun tarjoaminen myös ruotsinkieliselle Pohjanmaan alueelle oli luonteva valinta, koska Pia on sieltä kotoisin ja on täysin…

  4. LÄNSI- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi 361 750 euroa yleisten kirjastojen kehittämiseen. Alajärvellä hankerahaa saadaan käyttöön 40 000 euroa.

  5. Tiina Laitila teki opinnäytetyönsä murreasenteista ja tietämyksestä.

  6. 4. HUHTIKUUTA kokoontunut Etelä-Pohjanmaan aluehallitus päätti perustaa terveyden- ja sairaanhoitopalveluiden toimialueylihoitajan viran 1.1.2023 alkaen.

  7. VAIKKA e- ja äänikirjat ja digitaaliset aineistot yleistyvät, uskoo Alajärven kirjastotoimenjohtajana huhtikuun alussa aloittanut Maria Kanervikkoaho fyysisen kirjaston kokoelmineen pitävän pintansa paitsi palveluna, myös kokoontumispaikkana.

  8. ASIAT, jotka ovat itselle itsestäänselvyyksiä, ovat toiselle ihastelun ja ihmettelyn aiheita. –Itse olen esimerkiksi residenssitaiteilijoiden kautta oppinut katsomaan täkäläistä maisemaa eri tavalla ja löytämään siitä yllättäviäkin asioita, kertoo Tartu maisemaan -hanketta koordinoiva alajärveläinen Maria Lampinen.

  9. Hälytys keskisuuresta tieliikenneonnettomuudesta Alajärvellä Ähtärintiellä 5.4.2022 kello 08:41.

  10. YKSI mahdollisuus kuntien tulojen lisäämiseen jatkossa ovat tuulivoimapuistot. Alajärvelle ollaan suunnittelemassa noin kymmentä eri tuulivoimahanketta, kertoo kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.