Alajärvi

  1. KEITELE Group juhli 40-vuotista toimintaansa Alajärvellä perjantaina osana Juhlasavotta-kiertuettaan. Palotorilla oli säpinää, kun Keitele yhteistyökumppaneineen esittäytyi järviseutulaisille.

  2. ELÄKELIITON Etelä-Pohjanmaan piirin syyskokous pidettiin Soinissa 23.10. Kokoukseen oli saapunut yli 150 jäsentä piirin alueelta. Eläkeliiton liittohallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toiminut, EL Etelä-Pohjanmaan piirin entinen puheenjohtaja Merja Uusitalo (EL Karijoki-Kristiina)…

  3. ETELÄ-POHJANMAAN pyöräilyreittien suunnitteluhanke järjestää marraskuussa viisi työpajaa ympäri maakuntaa. Kauhavalla järjestetään työpaja 9.11., jossa on tarkoitus kerätä Kauhavan ja Lapuan seudun pyöräilyä harrastavien ja pyörämatkailusta kiinnostuneiden vinkkejä ja ehdotuksia…

  4. TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä oli syyskuun lopussa Etelä-Pohjanmaalla historiallisen alhaalla. Viimeksi työnhakijoita oli Etelä-Pohjanmaan alueella vähemmän vuoden 2008 toukokuussa ja sitä ennen vuonna 1990. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 367…

  5. GERDA-kyselylomake postitetaan lähiviikkojen aikana 13000 eteläpohjalaiselle ja pohjalaiselle yli 65-vuotiaalle henkilölle. Tänä vuonna lähetetään kysely entistä laajemmalla vastaajajoukolle ja toiveena on, että mahdollisimman moni kyselylomakkeen saaja (1930, 1935, 1940, 1945, 1950 ja 1950-vuosina syntyneet) vastaisi siihen.

  6. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti torstaina 28. lokakuuta, että koronatartuntojen määrä alueella oli lisääntynyt keskiviikosta yhdellä.

  7. Lapuan hiippakunnassa käydään piispanvaalin ensimmäinen kierros tiistaina 2. marraskuuta 2021.

  8. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti keskiviikkona iltapäivällä, että eilen annetun tiedotteen jälkeen Lappajärven yhteiskouluun liittyen ei ole todettu uusia koronatartuntoja. Sen sijaan alajärveläisellä henkilöllä on todettu koronatartunta.

  9. ALAJÄRVEN 4H-yhdistyksen LuontoOn-reput tarjoavat repullisen reipasta luontoseikkailua. Nyt reput ovat lainattavissa Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista.

  10. Ajanjaksolla maanantaista tiistaihin 25.-26. lokakuuta Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella löytyi koronatestauksessa seitsemän uutta tartuntaa. Niistä viisi liittyy Lappajärven yhteiskoulun tartuntaketjuihin, kaksi todettiin Alajärvellä ja nämä tartunnat ovat peräisin muualta maakunnasta.