Alajärvi

  1. ON selvää, että ongelmia tulee olemaan, riippumatta siitä kuka päätökset tekee, kun luodaan näin isoa kokonaisuutta. Yhteistyöllä ja kompromisseilla saadaan paras mahdollinen tulos, ei niinkään politikoinnilla, repostelemalla ja rääpimällä sitä, mitä on tehty väärin ja kuka on mokannut. Ihmisinä olemme vajavaisia, mutta varmasti kaikki tekevät parhaansa tämän eteen, pohtii lehtimäkeläinen Jenni Kuisti Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen perustamisprosessia.

  2. Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuusto päätti tänään 23.4.2022 Helsingissä pitämässään kokouksessa kannanotosta Suomen Nato-jäsenyyteen.

  3. ALAJÄRVEN sivistyslautakunta valitsi opettajia avoinna olleisiin toimiin kokouksessaan 13. huhtikuuta. Kokouksessa päätettiin hyväksyä Eero Nelimarkan teoskokoelma Nelimarkka-museolle deponoitavaksi, muuttaa uimahallin aukioloaikoja sekä jaettiin sivistystoimen apurahat nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimijoille.

  4. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunta sai kokouksessaan 19. huhtikuuta tiedokseen useiden valtuustoaloitteiden käsittelyä koskevia pykäliä.

  5. Maalaaminen on terapeuttista. –Siinä unohtuvat surut ja murheet. Kurssilaiset ovat kertoneet, että vaikka päätä kivistäisi maalaamaan tullessa, alkuun päästyä se helpottaa. Itse olen kokenut maalaamisen hyvää tekevän vaikutuksen usein. Sodan sytyttyä talvella ajattelin, että nyt pitää alkaa maalata. Taidetta tehdessä sai raskaita ajatuksia pois mielen päältä, kertoo taiteilija ja kuvataideopettaja Sirpa Kataja.

  6. Koronatapauksia todetaan edelleen Järvi-Pohjanmaalla samaan tapaan kuin viimeisen kahden kuukauden aikana. Etelä-Pohjanmaalla sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on pysynyt samalla tasolla. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä suosittelee Etelä-Pohjanmaan pandemiatilanteesta…

  7. Jokilaakson koulutuskuntayhtymän (JEDU) hallitus esitti yksimielisesti Matti Väänästä JEDUN kuntayhtymän johtajaksi. JEDUN valtuusto päätti asiasta tänään, samoin yksimielisesti, hallituksen esityksen mukaisesti valiten Väänäsen kuntayhtymän johtajaksi. –Olen sanonut, että otan…

  8. Ruukki Constructionin Alajärven tehtaan uusi pakkauslinja aloitti toimintansa maaliskuussa 2022. Automatisoitu sandwich-paneelien pakkauslinja nopeuttaa valmistusprosessin loppupäätä ja vähentää asiakkaalle päätyvän pakkausjätteen määrää. Tehokkaampi linja parantaa tuotteiden toimitusvarmuutta ja laatua, sillä seinäelementit toimitetaan jatkossa entistä tiivimmissä pakkauksissa.

  9. Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ja Kuortaneen Kaivin Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamisesta Alajärven Koskenvarrella välille Koskenniskantie – Seppäläntie.

  10. JÄRVISEUDUN jätelautakunta on lähestynyt talouksia, joilla ei ole voimassa olevaa jätteenkuljetussopimusta, muistutuskirjeellä kahteen otteeseen, vuosina 2018 ja 2020. Alajärvellä jätteenkuljetukseen liittymättömiä oli 220, Lappajärvellä 102, Vimpelissä 62 ja Soinissa 63 taloutta. Koko alueella, johon kuuluvat myös Halsua, Kyyjärvi, Lestijärvi, Perho ja Reisjärvi, liittymättömiä talouksia oli 30.7.2021 saatujen tietojen mukaan 790.