Alajärvi

  1. Lentopallon mestaruusliigakausi 2021-22 tuli päätökseen huhtikuussa ja se oli sinikeltaisten lasien läpi katsottuna onnistunut. Ankkureiden kasvatit, Hämeenlinnan lentopallokerhoa edustava Bettina Yli-Sissala ja Akaa volleyta edustava Panu Pitkänen saivat pujottaa kauden päätteeksi kaulaansa pronssiset mitalit. Yli-Sissalalle mitali oli mestaruusliigasta toinen ja Pitkäselle kolmas moinen.

  2. Pesäpalloliitto on nimennyt valitsijat juhlavuoden aikuisten Itä-Länsi-otteluihin. Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan historiallisesti Tampereella 9.-10.7.

  3. Järviseudun ammatti-instituutin ja Luonnonvarakeskuksen ”Tienviitat Järviseudun maa- ja puutarhatalouden tulevaisuuteen” -hankkeessa on pohdittu alueen maatalouden tulevaisuutta ja kehittämis- ja yhteistyömahdollisuuksia paikallisten toimijoiden, opetusalan asiantuntijoiden ja alan tutkijoiden voimin. Tulevaisuustutkimuksen menetelmin on syntynyt erilaisia mahdollisia tulevaisuuskuvia, ja tulosten myötä on laitettu vireille jo useita hankehakemuksia, joukossa muun muassa JAMIn Farmi-suunnitelmiin liittyvät hakemukset.

  4. LOHDUTUKSEN ja elämänvoiman sanoja ja säveliä kevääseen, joka luotetusti taas saapui. Viime vuodet ovat olleet täynnä huolta ja epätietoisuutta: korona, ilmastokriisi, Ukrainan sota. Mitä seuraavaksi, miettii moni. Mistä voimia auttaa muita, auttaa itseään?

  5. Kotiseutuliiton järjestämään Vuoden kotiseututeos -kilpailuun on ehdotettu 40 teosta eri puolilta Suomea. Finalistit valitsee Suomen Kotiseutuliiton asettama raati alkusyksyllä. Raadin puheenjohtajana toimii historioitsija ja kotiseutukirjojen asiantuntija Jukka Hako Vantaalta ja jäseninä ovat Kansallisarkisto Oulun johtaja Vuokko Joki Oulusta sekä Kotiseutuliiton varapuheenjohtaja Anna-Maija Korhonen Tervosta. Voittajan valitsee Kansallisarkiston pääjohtajana pitkän uran tehnyt Jussi Nuorteva. Voittaja julkistetaan Turun kirjamessuilla lokakuun alussa.

  6. 60 vuotta täyttävän Järviseutu-seuran puheenjohtajana tänä keväänä aloittanut alajärveläinen Tuija Matintupa iloitsee siitä, että seura toteuttaa edelleen alkuperäistä tehtäväänsä. Paljon on muuttunut niidenkin reilun kolmen vuosikymmenen aikana, jonka hän on ollut mukana toiminnassa, mutta seura on pysynyt ajassa kiinni ja on yhä valmis uudistumaan sekä uudistamaan tulevinakin vuosina. –Toiminta on ollut vilkasta; paljon on jaettu rahaa, tuettu julkaisutoimintaa, kulttuuria, urheilua ja kouluja.

  7. ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialuejohtajan valintaa valmisteleva työryhmä haastatteli kaikki hyvinvointialuejohtajan virkaa hakeneet tänään 25.4.2022. Valintaprosessi etenee siten, että hakijoista kolme kutsutaan valtuustoryhmien ja henkilöstön edustajien kuultavaksi.  Tilaisuus…

  8. Toinen mies on Tony Heinon ensimmäinen pitkä elokuva, ja ensimmäiseksi ohjaukseksi se on todella hyvä.

  9. Maanantaina 25. huhtikuuta kokoontunut Etelä-Pohjanmaan Nyrkki tiedotti, että maakunnassa on runsaasti paikallisia koronaepidemioita tehostetun asumispalvelun yksiköissä. Tartuntoja todetaan ikäihmisillä nyt aiempaa enemmän.

  10. JÄRVI-POHJANMAAN Ratsastajat ry palkitsi sunnuntaina viime vuonna ansioituneita jäseniään samalla, kun kevätkausi avattiin virallisesti kahvittelun ja kevätkokouksen merkeissä Kanavan Kevarilla.