Alajärvi

  1. OSAAVAN työvoiman saannista on tullut yrityksille uusi resurssikisa, myös Etelä-Pohjanmaalla. Yhä useampi työnantaja raportoi vaikeuksista rekrytoinnissa ja moni nuori työntekijä miettii alan vaihtoa jo varhaisessa vaiheessa. Työtyytyväisyydellä voidaan vaikuttaa yritysten tuottavuuteen.

  2. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunnan tämän vuoden talousarvio ylittyy huomattavasti, todettiin lautakunnan kokouksessa 16. marraskuuta.

  3. HALUAMME olla hyvä harrasteseura. Maailma korostaa kilpailullisuutta, mutta tavallisten lasten ja aikuisten liikuttaminen on aivan yhtä tärkeää tai jopa tärkeämpääkin kuin kilpaurheilijoiden kasvattaminen, näkee Alavolin puheenjohtaja Minna Latvala.

  4. ALAJÄRVEN nuoriso- ja vapaa-aikatoimen järjestämässä Urheilugaala 2021 vuoden urheilijana palkittiin seiväshyppääjä Mikko Paavola. Kuluneella kaudella Paavola voitti SM-kultaa Kalevan kisoissa, SM-hopeaa hallissa sekä Ruotsi-ottelun seiväshypyn. Harjoitusleirille sunnuntain gaala-aikaan matkalla olleen urheilijan puolesta palkinnon nouti äiti Anneli Paavola.

  5. Järvi-Pohjanmaan perusturvan kotihoidon Lehtimäen tiimin työntekijällä todettiin viikonlopun aikana koronavirustartunta. Altistuneet asiakkaat ja työntekijät on kartoitettu ja oireilevat henkilöt on viikonlopun aikana testattu, minkä johdosta tuli ilmi kolme koronavirustartuntaa lisää. Kaikille altistuneiden asiakkaiden läheisille on ilmoitettu asiasta. Kaikki loput altistuneet henkilöt on tänään testattu koronavirustartunnan varalta. Kotihoito toimii tapahtuneesta huolimatta normaalisti henkilökohtaisilla suojaimilla vahvasti suojautuen.

  6. 22.11.2021 kokoontunut Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan jatkavan leviämisalueena. Väestön rokotuskattavuudessa on sen mukaan edelleen puutteita, vaikka halukkuus koronarokotteiden ottoon onkin hieman alueellamme noussut. Positiivisten koronatestien osuus on 4,9 prosenttia.

  7. Ahkera mies tämä ministeri, toteaa Aino Alppinen artikkelissaan ministeri Antti Kurvisesta. Miten Kurvinen toimensa kokee, ja millaista evästystä hän antaa järviseutulaisille?

  8. TOHTORI Vesa Haapala, kotimaisen kirjallisuuden yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa, kirjoittaa useassa teoksessaan Alajärvestä. Syy siihen, miksi Keuruulla syntynyt ja sukujuuria omaava Haapala, joka nykyisin asuu Vantaalla, vierailee ajatuksissaan aika ajoin Alajärven Hirsikankaalla ja kaupungin halki virtaavan joen maisemissa, ovat siellä vietetyt lapsuusvuodet.

  9. Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous valitsi yksimielisesti jatkokaudelle puheenjohtajakseen Jesse Luhtalan Seinäjoelta. Varapuheenjohtajina jatkavat Riitta Pääjärvi-Myllyaho Vaasasta ja Jukka Joensuu Alajärveltä. Taloudenhoitajana jatkaa Kai Pöntinen Lapualta.

  10. Keskusta nimesi Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueille yhteensä 60 aluevaaliehdokasta. Etelä-Pohjanmaalla on nimetty nyt kaikkiaan 63 ehdokasta, joista nuoria on seitsemän. Pohjanmaalla ehdokkaita on yhteensä 10. Molemmilla hyvinvointialueilla täysi lista on 73 ehdokasta.