Alajärvi

  1. LAKIS OY palkittiin Kraatterijärven toimijat ry:n vuoden jäsenyrityksenä yhdistyksen vuosikokouksessa Punaisen tuvan viinitilalla maanantaina. Vimpelissä yritystoimintaa pyörittävä Jouni Niemelä myöntää, että huomionosoituksen saaminen tuntuu aina mukavalta, että oma tekeminen on huomattu ja jotain on tehty oikein.

  2. VIIME talvena peruuntunut, Alajärven monitoimihallille suunniteltu Akaa Volleyn Lentopallon Mestaruussarjan peli toteutuu sunnuntaina 5. joulukuuta kello 17. Akaan vastustajaksi tulee Kokkolan Tiikerit.

  3. MAANANTAINA kokoontunut Nyrkki totesi Etelä-Pohjanmaan jatkavan leviämisalueena. Väestön rokotuskattavuus on edelleen huomattavasti maan keskitasoa alempana. Sairaalahoidon kuormitus on suurta. Positiivisten koronatestien osuus on 5,1 %. Ilmaantuvuus on ennätyskorkealla: 187,6 per 100 000…

  4. ALAJÄRVEN kaupunginvaltuuston kokouksessa 29. marraskuuta hyväksyttiin sivistystoimen ja perusturvan lisämäärärahat sekä useita erilaisia kauppoja. Keskustelua herätti kaupungin henkilöstön työhyvinvointikyselyiden tulosten hyödyntäminen ja niistä tiedottaminen.

  5. ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 6. joulukuuta 2021 Vimpelin Nuorisokuvissa esitetään Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas kello 14. Järviseudun Sanomat sponsoroi elokuvaesityksen katsojille.

  6. AMMATTITAITOISILLE CNC-koneistajille on tällä hetkellä runsaasti kysyntää Järviseudun alueella. Tähän työvoimatarpeeseen haetaan ratkaisua CNC-koneistajan RekryKoulutuksella, jonka tavoitteena on kouluttaa uusia työntekijöitä An-La Oy:lle (Alajärvi), CLT-Finland Oy:lle (Alajärvi), Hot Steel Oy:lle (Lehtimäki), Muoviviitala Oy:lle (Perho/Alajärvi) sekä Tikli Oy:lle (Vimpeli).

  7. ALAJÄRVEN Yrittäjät ry:n vuoden yritykseksi 2021 on valittu Finnkatsastus.

  8. Aisaparin syyskokous pidettiin 24. marraskuuta Lakaluoman kylätalolla Lapualla.

  9. Järvi-Pohjanmaan perusturvan kotihoitoon liittyneessä tartuntaketjussa on todettu nyt yhteensä kahdeksan jatkotartuntaa, jotka on todettu joko altistunteilta työntekijöiltä tai kotihoidon asiakkailta. Kaikki altistuneet henkilöt on testattu emmekä odota tartuntaluvun tässä ketjussa kasvavan ainakaan merkittävällä määrällä, tiedottaa pandemiajohtoryhmä.

  10. Alustavan ääntenlaskennan mukaan Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti, TM Matti Salomäki (s. 1968) on saanut 54,8 prosenttia annetuista äänistä piispanvaalin toisella kierroksella 23.11. ja tullut näin valituksi Lapuan hiippakunnan seuraavaksi piispaksi.