Alajärvi

  1. Syyskuun 2021 aikana Rakennuskatsastus Kuoppala Oy:n tekemästä rakenteiden kuntotutkimuksesta ja korjaustarpeiden määrityksestä on saatu loppuraportti, joka on käsitelty Alajärven kaupungin sisäilmatyöryhmässä. Sen vuoksi koululla aloitetaan tarvittavat korjaustoimenpiteet.

  2. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n hallinnoima Liiketoimintaa uudessa normaalissa -hanke on käynnistynyt ja sen projektipäälliköksi on valittu Mirva Särkiniemi.

  3. VIIKONLOPPUNA maakunnan salibandyväkeä kokoontui Alajärvelle, kun monitoimihallissa pelattiin lauantaina naisten III divisioonan Pohjanmaa 7 -lohkon turnaus. Kotijoukkue SC Alajärvi otti täyden neljän pisteen potin voittamalla Jalaksen 4–0 ja Kauhajoen 9–0.

  4. JÄRVISEUDUN Disc clubin mestaruuskilpailut käytiin viikonloppuna kaksipäiväisinä Vatpakan frisbeegolfradalla. Lauantain parikilpailussa voiton vei kaksikko Antti Kotilainen ja Aki Pälli, sunnuntain yksilökisa meni Kotilaisen nimiin.

  5. SC ALAJÄRVEN miesten kausi salibandyn Pohjanmaan alueen III divarissa ei ole lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kapteeni Kalle Yli-Kesäniemi uskoo joukkueen nousevan omalle tasolleen sarjan edetessä.

  6. Maanantaina 8. marraskuuta kokoontunut sairaanhoitopiirin korona-Nyrkki totesi, että menneellä viikolla todettiin 134 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 168. Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jatkavan koronaepidemian leviämisvaiheessa.

  7. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti sunnuntai-iltana, että viikonlopun aikana Järvi-Pohjanmaalla todettiin seitsemän uutta koronatapausta. Näistä tapauksista neljä todettiin Alajärven peruskoulujen oppilailta. Tartunnanlähde on tiedossa ja koulut ovat tiedottaneet suoraan oppilaiden vanhempia.

  8. ELY-KESKUS hakee kansalaishavaintoja Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan lähteiden tilasta.

  9. KAUKANA ovat ne ajat, kun oli tavallista kaataa jäteöljyjä maahan tai lämmittää sillä kasvihuoneita. Jäteöljy kuuluu aina kierrätykseen, ja sen kaataminen maahan, vesistöön tai viemäriin sekä polttaminen on laitonta.

  10. VILLA Väinölän syyskauden viimeisessä näyttelyssä on esillä sekä öljyvärimaalauksia että kierrätysmateriaaleista valmistettuja veistoksia ja tekstiilitaiteen omaisia teoksia, joiden pohjalla on suuria teemoja luonnosta ilmastonmuutokseen sekä ihmisoikeuksien toteutumiseen.