Alajärvi

  1. Etelä-Pohjanmaan kunnat ja Etelä-Pohjanmaan liitto ovat lahjoittaneet yhdessä lähes 94 000 euroa avustuksena Ukrainaan. Avustus suunnataan humanitaarisiin tarkoituksiin avustusjärjestöjen kautta. Idea yhteisestä avustuksesta tuli Seinäjoen kaupungilta, ja mukaan lähtivät kaikki…

  2. Nelimarkka-museon residenssitaiteilija Hilda Kahra pitää koko perheelle ja kaikenikäisille soveltuvan piirustustyöpajan tiistaina 12.4. klo 18 alkaen. Työpajassa päästetään mielikuvitus valloilleen ja lähdetään luomaan piirustusta jostain hyvin arkipäiväisestä kohti oman mielen luomia uusia ulottuvuuksia.

  3. VILLA VÄINÖLÄN näyttelykauden avaa Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataideryhmän kevätnäyttely, joka on esillä 7. huhtikuuta alkaen, 28. huhtikuuta saakka.

  4. MAASEUDUN elinvoimaisuus on kiinni kylissä toimivien yhteisöjen hyvinvoinnista. Lähes jokainen suomalainen on jäsenenä tai toimii jossain järjestössä. Kylät ja yhdistykset tuottavat hyvinvointia ja palveluja. Tämä on yksi suomalaisen ja eteläpohjalaisen maaseudun tärkeimmistä…

  5. KULTTUURINKUPLIA-KAMPANJA on viime syksystä saakka kannustanut ihmisiä osallistumaan alueella tarjottaviin kulttuuripalveluihin. Leimoja kulttuuripassiin voi kerätä vielä 31.5.2022 saakka. Osallistujien kesken arvotaan yllätyspalkintoja ja pääpalkintona viikonloppu Villa…

  6. ALAJÄRVEN kaupunginhallitus hyväksyi 31. maaliskuuta kaupungin 858 304,26 euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen vuodelta 2021. Viime vuonna ylijäämää kertoi kaksi miljoonaa euroa. Kaupungin taseessa on nyt 8,6 miljoonan euron puskuri tulevia vuosia ajatellen.

  7. Tiellä 16, välillä Ylistaro – Kyyjärvi tapahtui perjantaiaamuna noin puoli kymmenen aikaan raju liikenneonnettomuus, jossa olivat osallisina henkilöauto sekä raskas ajoneuvo.

  8. Tulevana kesänä Lappajärven ympäryskunnissa aloitetaan uusiutuvan sähköenergian syöttö verkkoon. Kaikessa hiljaisuudessa Alajärven Luoma-aholta kotoisin oleva Jukka Tapani Joensuu on täydentänyt insinöörin tutkintoaan Norjassa Stavangerissa sijaitsevassa aaltovoima-tekniikan…

  9. SELVITYSTEN mukaan yli miljoona suomalaista auttaa säännöllisesti läheistään. Tällä hetkellä Suomessa arvioidaan olevan noin 350 000 omaishoitotilannetta, joista 60 000 on sitovia ja vaativia. Vuonna 2019 sopimuksen tehneitä omaishoitajia oli 48700 koko maassa. Noin 70 prosenttia sopimuksen tehneistä omaishoitajista on naisia.

  10. LAKIS AREENALLE suunnitellaan järjestettäväksi nuorten tapahtumaa yhdessä Lakaniemi–Pokela–Pyhälahti kyläseuran ja alueen oppilaitosten kanssa. Ajankohdaksi on alustavasti sovittu perjantai 6.5.2022.