Lukijan mielipide

 1. Hoitajapula on totisinta totta

  KANSALAISTEN perustuslain mukainen oikeus hoitoon on vaarantunut. Terveysasemia, sairaaloiden osastoja ja kokonaisia vanhuspalveluyksiköitä suljetaan, leikkauksia siirretään ja aikoja perutaan. Tulevana kesänä sote-alan työpaikoilla on ennennäkemätön pula koulutetuista sosiaali- ja terveydenhuollon sijaisista.

 2. Koulujen sisäilman aiheuttaman terveyshaitan arvioinnista

  Järviseudun Sanomissa oli 18.5.2022 laaja kirjoitus Aapiskujan koulun tilanteesta. Kirjoituksessa tuotiin esiin mm. koulusta otetut sisäilmanäytteet ja niiden tulosten tulkinta koulun terveydellisten olojen selvittämisessä.

 3. Kaikilla on oikeus kotiseutuun - Kotiseutuliitto kannustaa yhteistyöhön

  Kotiseutuliitto vetoaa kulttuuritoimijoihin ja paikallisiin yhdistyksiin, jotta kotiseudultaan eri syistä lähtevät voisivat tuntea olonsa maassamme kotoisaksi. Erityisesti kotiseututyötä tekevillä yhdistyksillä on mahdollisuus tukea kotiutumista monin tavoin.

 4. LAPPAJÄRVEN valtuuston kokousta 2.5.2022 pääsi seuraamaan videon välityksellä. Tämä tuo avoimuutta ja läpinäkyvyyttä päätöksentekoon.

 5. Tule Jeesuksen luo

  Lauantaina, vappuaattona marssimme hyvän asian puolesta. Jeesus-marssi lähtee Alajärven palotorilta kello 11.00. Kierrämme keskustassa pienen lenkin ja marssin jälkeen kokoonnumme toriteltalle, jossa on pieniä puheita ja musiikkia.

 6. Muutosstrategia Lappajärven seurakunnassa

  LAPPAJÄRVEN seurakunta on yksi Suomen evl-kirkon 378 paikallisista seurakunnista. Monelta pieneltä seurakunnalta edellytetään muuttuneessa yhteiskunnallisessa tilanteessa vähentyvin resurssein tehtäviä tulevaisuuden vaikeitakin ratkaisuja ja päätöksiä.  Heikentyneen talouskehityksen…

 7. Lapset koronan puristuksessa

  Perheiden huonovointisuus on kasvanut koronan seurauksena. Koronan jättämiä jälkiä korjataan vielä pitkään.

 8. Tärkeintä on turvata kotimainen alkutuotanto ja ruokahuolto

  Miten se onnistuu rajallisilla tuotantopanoksilla tai jopa kokonaan ilman lannoitteita? Suomalainen yhteiskunta ja maatalous ovat Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen vuoksi uudessa tilanteessa. Yhdelläkään päättäjällä tai maatalousyrittäjällä ei ole kokemukseen perustuvaa tietoa siitä, kuinka nyt on toimittava. Edellisen kerran maailmanmarkkinoiden toiminta on häiriintynyt näin pahoin toisen maailmansodan aikana.

 9. Miljoonan tehtävän pusikko?

  Nyt on sen aika, kun pajunkissat ojentautuvat esille. Lumi sulaa auringon kilossa ja pellon reunustojen pusikot kutsuvat pian pörriäisiä ja perhosia. Tiedätkö miksi ne pörräävät siellä? Oletko koskaan pysähtynyt pajukon äärelle? Näyttääkö se silmiisi loputtomalta vesakolta, vai jopa ryteiköltä, vai onko se sävykäs monimuotoisuuden runsaudensarvi?

 10. Luontoa ei saa roskata

  JOS roskaamme luontoa, niin eläimet löytävät roskia ja syö ne. Ja sitten eläimet kärsivät, kun heidän mahassaan on muovia. Ja tämä on sanonta, että kun heittää muovin maahan löydät sen merestä. Älkää roskatko luontoa, jos roskaatte emme hyödy mitään. Älkää roskatko!