Lappajärvi

 1. Janne Mäkelä jatkaa Vedossa

  Koko pesisuransa kasvattajaseuraansa Vimpelin Vetoa edustanut Janne Mäkelä jatkaa miesten Superpesis-joukkueessa kaudella 2021.

 2. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin perjantaina 6.11.2020 kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tapauksista viisi liittyy aiemmin todettuihin tartuntaketjuihin.

 3. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 5.11.2020 kaksi uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 174. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia potilaita.

 4. Pandemiajohtoryhmä tiedotti tänään tiistaina, että alueella ei ole todettu yhtään uutta COVID -19 -tartuntaa 23.10.2020 jälkeen. Koronatartuntojen kokonaismäärä Järvi-Pohjanmaalla on 22.

 5. Majakka-hanke työllisti hyvin

  LOKAKUUN lopussa päättynyt kolmivuotinen Majakka-hanke on osoittautunut tarpeelliseksi ja hyödylliseksi sekä Evijärvellä että Lappajärvellä. Kunnissa ollaan tyytyväisiä työllistettyjen määrään ja hankkeen asiakkaat arvostavat kuntiin jalkautuvaa palvelua ja henkilökohtaisen tuen saamista työnhakutilanteessa. Kunnissa iloitaan siitä, että hanke on todennäköisesti saamassa jatkoa alueilla, johon työllisyyteen liittyvä kuntakokeilu ei yllä.

 6. Kesäasuntojen suojaaminen talvea varten on ajankohtaista viimeistään nyt. Vesi-, vuoto- ja jäätymisvahinkoja vastaan voi varautua helposti etukäteen.

 7. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 29.10. yksi uusi koronavirustartunta. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 162. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia potilaita.

 8. Järvi-Pohjanmaan koronatilanne on rauhoittumassa ja lokakuun ajaksi asetettuja rajoituksia aletaan purkaa.

 9. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 28.10.2020 kaksi uutta koronavirustartuntaa, jotka on saatu maakunnan ulkopuolelta, tiedotti sairaanhoitopiiri.

 10. SOSIAALIASIAMIESTOIMINTA käynnistyy tammikuussa 2021 Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus Sonet Botniassa, joka on hallinnollisesti organisoitunut Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy:n yhteyteen. Kyseessä on asiantuntijatehtävä, joka perustuu lakiin sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista. Toimintaa on valmisteltu yhdessä Eskoon kanssa. Vimpelin kunnanhallitus hyväksyi asiakirjat eilen.