Lappajärvi

 1. KRAATTERIJÄRVEN Geopark- alueelle halutaan luoda palvelukonsepti, joka mahdollistaa sekä paikallisten että kansainvälisten vieraiden ohjatun tutustumisen alueen luontoon, sen harvinaisuuksiin ja niin halutessaan osallistumaan paikalliseen tutkimustyöhön. Taustalle perustetaan säätiö.

 2. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina 22.11.2020 kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tartunnat liittyvät tartuntaketjuun Järvi-Pohjanmaan alueella.

 3. Peura hukutti koiran lampeen

  Pelastuslaitos sai sunnuntaina puoliltapäivin hälytyksen Kauhavan ja Lappajärven rajamaastossa sijaitsevalta Mustalammelta, jossa oli käynnissä Savonkylän hirviseuran jahti. Metsästyskoira ja valkohäntäpeura olivat ajautuneet tuntemattomasta syystä lammen rannalle. Metsästäjät näkivät, kuinka peura löi sorkalla vedessä ollutta koiraa ja koira painui jään alle.

 4. Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella pahentuneen koronatilanteen vuoksi Jami siirtyy kaikissa toimipisteissään etäopetukseen 20.11. alkaen 4.12. saakka.

 5. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti, että sen alueella todettiin eilen (21.11) kaikkiaan 17 uutta koronatartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 249.

 6. Alajärven kaupungin alueella on todettu Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyen yhteensä 36 positiivista koronatartuntaa 14.-21.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi tänään eilisestä yhdellätoistauudella tartunnalla. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa.

 7. VALTAKUNNALLISTA omaishoitajien viikkoa vietetään 22.–29.11. teemalla Omaishoito koskettaa jokaista. Omaishoito voi tulla osaksi arkea missä tahansa elämänvaiheessa. Suomessa arvioidaan olevan noin 350 000 omaishoitotilannetta.

 8. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 20.11.2020 kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat kytkeytyvät Lehtimäellä ja Soinissa aiemmin todettuihin tartuntoihin. Sairastuneista valtaosa on ollut jo karanteenissa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 231. Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

 9. Alpakat saapuivat Jamille Kurejoelle

  Nacho ja Macho -Kurejoen Alpakat

 10. Järvi-Pohjanmaan perusturvajohtaja Tanja Penninkangas tiedotti perjantaina aamupäivällä, että Alajärven kaupungin alueella on todettu Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyen yhteensä 25 positiivista koronatartuntaa 14.-20.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi tänää neilisestä kahdella uudella tartunnalla. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa.