Kauhava + Kortesjärvi

 1. Muistoseurojen neljännen osan kuvauksia on toteutettu kuluneella viikolla Kauhavalla ja Lappajärvellä. Elokuvan valmistusprosessissa tulee kyetä hahmottamaan onnistuneesti erilaisia yksityiskohtia.

 2. Maakuntarajanakin tunnettu Nuottimäen prunni on saanut uuden vipuvarren. Vipuvarsi asennettiin paikalle edellisenä viikonloppuna.

 3. Markista maailmalle

  Korkeakoulupaikat ovat julkaisseet heinäkuun aikana tietoja opiskelijavalintojensa tilanteesta. Kortesjärveläistaustainen Juulia Ojala lähti Jyväskylään ylioppilaskirjoitusten jälkeen opiskelemaan psykologiaa.

 4. Idea Muistoseurojen laajentamisesta koko illan elokuvaksi syntyi keväällä, kun elokuvan ohjaaja Mäkinen ja kuvaaja Pekka Pohjoispää tapasivat Teams-palaverissa käsikirjoittaja Leea Kedon ja kuvausten käytännön järjestelyistä vastaavan Jarmo Kumpulan kanssa.

 5. INVESTOINNIT golfkenttiin ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana olleet harvinaisia. Lähialueilla vain Ähtäri on laajentanut kenttäänsä 2010-luvulla. Härmä Golf Oy kuitenkin näkee golfin tulevaisuuden valoisana ja on valmis tekemään merkittävän investoinnin lajin harrastajien…

 6. TÄMÄNHETKISTEN satonäkymien mukaan viljasadosta on tulossa keskinkertainen, noin 3,3 miljardia kiloa, tiedottaa Luonnonvarakeskus. Se kattaa kotimaisen kulutuksen. Kokonaisuudessaan viljasato on jäämässä 16 prosenttia viime vuotta heikommaksi. Arvioitu 3,3 miljardin kilon viljasatoarvio…

 7. Hannu Takala on aiemmin ollut yhtiöittämässä Järviseutu-Seuran omistamaa lehteä ja toimii sen toimitusjohtajana.

 8. Vaihto-oppilaat ovat eläneet kuluneen puolen vuoden ajan varsin hektistä elämää. Osa on palannut kotimaahansa, mutta osa oppilaista on jäänyt kohdemaahansa poikkeusolojen ajaksi.

 9. Kortesjärvellä kilpaillaan kansallinen sprinttisuunnistuskilpailu heinäkuun viimeisellä viikolla. Järvi-Veikot toivovat järjestämisajankohtana teräviä hoksottimia kylän alueella liikuttaessa.

 10. Kortesjärvellä Fräntilän kylässä sijaitsevalle lento-onnettomuuden onnettomuuspaikalle on nyt mahdollista löytää opasteiden kautta. Vuonna 1961 tapahtuneessa onnettomuudessa harjoituskone Pyry-8 putosi Alanevan maastoon vaatien kaksi henkilöuhria.