Kauhava + Kortesjärvi

  1. Hannu Takala on aiemmin ollut yhtiöittämässä Järviseutu-Seuran omistamaa lehteä ja toimii sen toimitusjohtajana.

  2. Vaihto-oppilaat ovat eläneet kuluneen puolen vuoden ajan varsin hektistä elämää. Osa on palannut kotimaahansa, mutta osa oppilaista on jäänyt kohdemaahansa poikkeusolojen ajaksi.

  3. Kortesjärvellä kilpaillaan kansallinen sprinttisuunnistuskilpailu heinäkuun viimeisellä viikolla. Järvi-Veikot toivovat järjestämisajankohtana teräviä hoksottimia kylän alueella liikuttaessa.

  4. Kortesjärvellä Fräntilän kylässä sijaitsevalle lento-onnettomuuden onnettomuuspaikalle on nyt mahdollista löytää opasteiden kautta. Vuonna 1961 tapahtuneessa onnettomuudessa harjoituskone Pyry-8 putosi Alanevan maastoon vaatien kaksi henkilöuhria.

  5. LÄNTISEN alueen aluemestaruuskilpailut järjestettiin tänä kesänä Kauhavalla ja Alajärvellä. Kauhavalle kokoontui yhteensä 177 urheilijaa. Aluemestaruuskilpailun toinen päivä taas keräsi Alajärvelle yhteensä 159 urheilijaa kisaamaan N/M/M17/N17-sarjoissa. Lappajärven Veikoilta…

  6. ENSIMMÄISIÄ hukkakauroja on löytynyt maakunnan pelloilta, Etelä-Pohjanmaan ProAgria tiedottaa. Hukkakaura on tehokkaasti leviävä rikkakasvi, joka levitessään on todella hankala torjuttava. Hukkakauran torjunta on lakisääteistä, joten sen kitkentä on tärkeää. Hukkakaura leviää…

  7. SUOMEN riistakeskus on myöntänyt maakuntien alueille yhteensä 1 099 valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Määrä kasvoi viime vuodesta 296 pyyntiluvalla ja nyt myönnetty määrä on historian suurin. Suomen riistakeskus Pohjanmaan alueella valkohäntäpeura on levittäytynyt lähes koko alueelle ja…

  8. Kortesjärven Metsästysseura on aloittanut valmistautumisensa tulevan syksyn jahtikauteen. Metsästysseura harjoittelee kerran viikossa Haapajärvellä sijaitsevalla ampumaradalla.

  9. Kauhavan kaupunki on päättänyt myydä Kortesjärven palvelutoimiston rakennuksen. Kaupunki lupautuu vuokraamaan rakennuksessa toimivan Jääkärimuseon tilat ostajalta 10 vuodeksi erikseen tehtävällä vuokrasopimuksella ja erikseen sovittavalla hinnalla.

  10. Kauhavan seurakunta palkkaa vuosittain kesäisin työntekijöitä Änttikankaalla sijaitsevalle Kortesjärven hautausmaalle. Työntekijä kertovat työssä yhden parhaista puolista olevan työskentely ulkoilmassa.