Evijärvi

  1. Pietarsaaressa sijaitseva entinen Strengbergin tupakkatehdas oli tehdasaikakautenaan suuri työllistäjä. Tehtaan työvoimasta suurimmillaan jopa kolmasosa oli järviseutulaistaustaisia.

  2. Väinöntalolla pidettiin perinteiden mukaisesti heinäkuun viimeisenä sunnuntaina kesäseurat. Tapahtuma on järjestetty vuosittain vuodesta 1992 asti.

  3. Evijärveläinen Juha Niemissalo on toiminut jalkapalloerotuomarin tehtävissä yli 30 vuotta. Erotuomari on tärkeä osa peliä ja toiminnassa keskeistä on hyvä kokonaisuuden hallinta ottelun sujuvuuden kannalta.

  4. VIRALLISILTA levähavainnointipaikoilta raportoitiin viikolla 31 hieman sinilevää Mustasaaren kunnassa Raippaluodonselän Lilla Tjärubådanin havainnointipisteellä, ely-keskus tiedottaa. Kansalaishavaintoja sinilevästä on tehty erityisesti Vaasan ja Mustasaaren…

  5. Elokuussa voi järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia myös sisätiloissa, jos tilaisuuden järjestäjä noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä, Aluehallintovirasto tiedottaa. Keskeistä on varmistaa osallistujien väliset turvaetäisyydet ja tehostetut hygieniakäytännöt.

  6. Alueellamme on todettu yhteensä 48 Covid-19-tartuntaa, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa. Sairaalahoidossa koronapotilaita ei ole. Virustestauksia on tehty sairaanhoitopiirin toimesta keskiviikkoaamuun mennessä 7 686, joista 144 tiistain aikana.

  7. Tulokset Unkan pistoolipäiviltä Järvi-Pohjanmaan ampumaradalla Alajärvellä 25.–26.7.

  8. VIIKONLOPPUNA kisailtiin sisuikäisten eli 9–15-vuotiaiden yleisurheilun piirinmestaruuksista. Kolmipäiväiset kisat pidettiin tänä vuonna Töysässä, Lapualla ja Seinäjoella. Kolmen päivän aikana kisaamassa oli yhteensä 646 nuorta yleisurheilijan alkua. Sää suosi kisojen viimeisenä…

  9. Evijärven Urheilijat järjestivät keskiviikkokisat Evijärven urheilukentällä. Lajina kilpailussa olivat pikajuoksumatkat.

  10. Evijärven Alapään Nuorisoseura r.y. järjestää tanssit Vasikka-aholla torstaina. Tansseissa musiikista vastaa liveorkesteri.