Evijärvi

  1. "Kauhavan kaupunginhallituksen esittelytekstissä on toiveet palvelurakenteesta ja pyrimme niiden mukaan etenemään. Yhtymähallitus kokoontuu 17.11., jolloin käymme asioita läpi", sanoo Kaksineuvoisen johtaja Piia Kujala.

  2. Kaksineuvoisessa juhlittiin lokakuussa lääkintöneuvoksen arvonimen myöntämistä kuntayhtymän entiselle johtavalle ylilääkärille Raimo Rintalalle.

  3. Evondos-lääkeautomaatti on esimerkiksi asiakkaan keittiön pöydällä pidettävä, mikroaaltouunin kokoinen pömpeli, joka ohjaa ottamaan oikeat lääkkeet oikeina annoksina ja oikeaan aikaan.

  4. Kaksineuvoisessa on tänä syksynä aloitettu hoitajan etäkäynnit kotihoidon asiakkaille. Videopuheluina toteutettavista käynneistä on saatu erittäin myönteisiä kokemuksia. Käytännössä uusi palvelu toimii niin, että kotihoidon asiakas saa kotiinsa tablettitietokoneen, johon Kaksineuvoisen hoitaja tai tietyt asiakkaan omaiset voivat ottaa videopuheluyhteyden omalla älypuhelimellaan tai tietokoneellaan.

  5. Minna Heikkilän Evijärven Haapajärvenkylän murteella tekemä kirjoitus palkittiin kunniakirjalla Etelä-Pohjanmaan murreseura Krannit ry:n murrekirjoituskilpailussa. Kokkolalainen Heikkilä kertoo jutussa sen synnystä. Jutun lopusta voit lukea kilpailutekstin kokonaisuudessaan.

  6. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun ja sairastunut henkilö oli jo karanteenissa.

  7. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella on todettu perjantaihin 23. lokakuuta mennessä yhteensä 22 positiivista koronavirustartuntaa. Aiemmin todetut tartunnat liittyivät Ylläksen ruskaretkiin ja Seinäjoen tartuntoihin sekä niistä johtuneisiin jatkotartuntaketjuihin. Myös viimeisin tartunta…

  8. Sairaanhoitopiiri, yhteistyöryhmä Nyrkki sekä avi ovat linjanneet maakunnan koronatilannetta.

  9. JÄRVISEUDUN nuorille tarjotaan marraskuussa mahdollisuus kokeilla maksutta erityyppisiä kansainvälisiä tansseja, kuten korealaista K-poppia ja flashmobeja, sekä sirkustaidetta. Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keto järjestää tanssi- ja sirkustaidekursseja Alajärvellä, Lappajärvellä,…

  10. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti kahdesta uudesta koronatartunnasta.