Evijärvi

 1. Evijärvessä on elokuussa ja lokakuussa alettu kokeilla nuottausta toisena hoitokalastusmuotona. Sitä ovat olleet tekemässä toistaiseksi muutaman kerran lestijärveläiset Arto Hautala ja Aulis Kiiskilä.

 2. Majakka-hanke työllisti hyvin

  LOKAKUUN lopussa päättynyt kolmivuotinen Majakka-hanke on osoittautunut tarpeelliseksi ja hyödylliseksi sekä Evijärvellä että Lappajärvellä. Kunnissa ollaan tyytyväisiä työllistettyjen määrään ja hankkeen asiakkaat arvostavat kuntiin jalkautuvaa palvelua ja henkilökohtaisen tuen saamista työnhakutilanteessa. Kunnissa iloitaan siitä, että hanke on todennäköisesti saamassa jatkoa alueilla, johon työllisyyteen liittyvä kuntakokeilu ei yllä.

 3. EVIJÄRVEN tekninen lautakunta suunnittelee, että hyötykäyttöasemaa ei enää siirretäkään Pukkilantielle. Lautakunnan mielestä on järkevämpää pitää se pysyvästi nykyisellä, väliaikaiseksi aiotulla paikallaan Vattuahon teollisuusalueen laajennusosassa.  Nykyinen paikka on…

 4. Kesäasuntojen suojaaminen talvea varten on ajankohtaista viimeistään nyt. Vesi-, vuoto- ja jäätymisvahinkoja vastaan voi varautua helposti etukäteen.

 5. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 29.10. yksi uusi koronavirustartunta. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 162. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia potilaita.

 6. Evijärveläisen kuljetusliikkeen syttyi keskiviikkoiltana palamaan kaasukäyttöinen kuorma-auto. Vaasan hätäkeskus sai siitä tiedon yhdeksän aikoihin illalla. Henkilökunta sai ripeällä alkusammutuksella palon tukahdutettua. Pelastuslaitos kävi paikalla varmistamassa tilanteen.

 7. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 28.10.2020 kaksi uutta koronavirustartuntaa, jotka on saatu maakunnan ulkopuolelta, tiedotti sairaanhoitopiiri.

 8. SOSIAALIASIAMIESTOIMINTA käynnistyy tammikuussa 2021 Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus Sonet Botniassa, joka on hallinnollisesti organisoitunut Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy:n yhteyteen. Kyseessä on asiantuntijatehtävä, joka perustuu lakiin sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista. Toimintaa on valmisteltu yhdessä Eskoon kanssa. Vimpelin kunnanhallitus hyväksyi asiakirjat eilen.

 9. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella ei ole todettu yhtään uutta COVID -19-tartuntaa perjantain 23.10.2020 jälkeen.

 10. VESIENSUOJELUHANKKEISIIN on ohjattu historiallisen suuri panostus Ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelman kautta. Ohjelman avustuksilla tuetaan erityisesti rehevien järvien ja merenlahtien sekä virtavesien tilaa parantavia vesien kunnostushankkeita, lajien säilymisen ja…