Työttömien työnhakijoiden määrä nousi viime kuukaudesta ja vuoden takaisesta

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi heinäkuussa ETelä-Pohjanmaalla.
Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi heinäkuussa ETelä-Pohjanmaalla.

Etelä-Pohjanmaalla oli heinäkuun lopussa 6 649 työtöntä työnhakijaa. Työttömien työnhakijoiden määrä nousi viime kuukaudesta ja vuoden takaisesta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen alhaisin. 

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 787 henkilöllä eli 13,4 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 344 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 9,8 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti Etelä-Pohjanmaata enemmän vain Pirkanmaalla (18,5 %) ja Ahvenanmaalla (13,9 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,4 prosenttia. Etelä-Pohjanmaan kunnista työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Alavudella (40 %), Karijoella (24 %) ja Isojoella (23 %).

Lomautettujen lukumäärä heinäkuun lopussa oli 785, jossa nousua oli 128 henkilöä (19,5 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä nousi 73 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1585 henkilöä, mikä oli 304 henkilöä (23,7 %) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 728 kappaletta, joka oli 554 kappaletta (-43,2 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 1494 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu