Rohkeasti kohti omia unelmia

Pääroolissa paimenpossu Babena nähdään 11-vuotias Hertta Hannus (kuvassa keskellä). Baben isäntää maanviljelijä Hoggetia näyttelee Jarmo Kumpula ja rouva Hoggettia Seija Mantere. Baben siipiensä suojaan ottavan paimenkoira Flyn roolissa nähdään Ella Anttikoski ja kissana Livi Lahti.
Pääroolissa paimenpossu Babena nähdään 11-vuotias Hertta Hannus (kuvassa keskellä). Baben isäntää maanviljelijä Hoggetia näyttelee Jarmo Kumpula ja rouva Hoggettia Seija Mantere. Baben siipiensä suojaan ottavan paimenkoira Flyn roolissa nähdään Ella Anttikoski ja kissana Livi Lahti.

YLIHÄRMÄN nuorisoseuran Koko perheen teatterilla jatkuvat Babe, paimenpossun näytökset 1. syyskuuta saakka. Elokuvanakin tunnetuksi tullut tarina Babe, paimenpossusta perustuu Dick King-Smithin kirjaan ja sen on näytelmäksi sovittanut David Wood.

Mukana ennätysmäärä, 42 näyttelijää, joista vain viisi on aikuisia.

–Nuorin näyttelijä on 4-vuotias ja vanhin kuusikymppinen. Ylihärmän lisäksi väkeä on mukana muun muassa Kauhavalta, Kortesjärveltä ja Evijärveltä, kertoo tuottaja Satu Linko.

Isossa roolissa paimenkoira Flyna on 15-vuotias evijärveläinen Ella Anttikoski ja kantavassa roolissa on myös maanviljelijä Hoggetia esittävä Jarmo Kumpula Kortesjärveltä. Evijärveläisistä mukana ovat myös Lucas Latukka ja Isabella Lassila sekä Kortesjärveltä Benjamin Sobrie ja Mari-Elina Kottari.

–Babe, paimenpossu kertoo erilaisuuden kääntämisestä vahvuudeksi ja siitä, että lopulta unelmien tiellä voi olla vain yksilön oma pelko epäonnistumisesta, sanoo näytelmän ohjaaja Maaria Koivula-Talkkari.

–Näytelmän teema on mielestäni todella tärkeä. Moni kokee erilaisuutta tai pelkoa saavuttaa omia unelmia. Mielestäni on tärkeää, että näytelmän avulla näytetään, että voi olla rohkea ja saavuttaa omat unelmansa ajattelematta muiden mielipiteitä, Ella Anttikoski pohtii.

Näytelmässä on paljon liikettä, tanssia, tekemistä ja vauhtia. Tanssikoreografiat ovat Heidi Luoman käsialaa ja akrobatiakohtauksen ohjauksesta vastaa Linda Huhtaluhta.

–Näytelmäprojekti on ollut omalta osaltani aika haastavakin, kertoo aiemmin Kaunotar ja hirviö -näytelmässäkin mukana ollut Anttikoski.

–Ilman mahtavaa ohjaajaa ei olisi tullut ikinä valmista. Kaikesta huolimatta on ollut taas aivan ihana kesä näyttelemisen parissa. Olen oppinut näyttelemisestä todella paljon.

Hän kertoo, että näytelmä on saanut hyvän vastaanoton ja kehuja on tullut runsaasti.

VISUAALISESTI ja äänimaailmallisesti Babe, paimenpossu on kaikenikäisiä puhutteleva ihana matka brittiläiselle maaseudulle. Ylihärmän nuorisoseuralla panostetaan vuosi vuodelta enemmän näytelmän ulkoisiin puitteisiin, kuten teatteritekniikkaan, lavastukseen ja puvustukseen. Seuraavat esitykset ovat 21., 23., 25., 28. ja 30. elokuuta.

Lue myös nämä

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu