Kempele tasoitti puolivälieräsarjan

Mikko Vihriälä palkittiin Vedon parhaana toisessa puolivälieräottelussa Kempelettä vastaan. Arkistokuva.

Tiistaina 20. elokuuta pelattu Vimpelin Vedon ja Kempeleen Kirin välinen ottelu päättyi 2-0 (4-3 ja 2-1) . Ottelun lähtökohdat olivat alkuasetelman mukaan lauantaita helpommat. Onni Määttä, joka on sarjan parhaita vaihtajia, ei ollut edelleenkään Kempeleen kokoonpanossa. Ottelua seurasi 2136 katsojaa.

Ensimmäinen jakso alkoi Vedon kannalta hyvin, kun Mikko Kanala vaihtoi kaksi kertaa ja Vedon ensimmäisestä 3-tilanteessa saatiin paloton ajo. Juoksu näpillä 2-rajaan, lyöjänä Matias Rinta-aho. Jatkossa kaksi kotipesäpaloa niukasti koppari Perttu Ollin toimesta.

Tasoituksen 1-1:een löi varsin yllättävässä tilanteessa Perttu Olli. Jatkossa Teemu Kinnusen ansiosta kaksi paloa, tolpasta laiton ja ”nyppy” irti kolmospesästä. Toisen aloittavalla Veto ei saanut kolmostilannetta ja KeKi tuli täyttämään. Ossi Meriläinen onnistui tasoittamaan Vedon kiinniottovirheen takia.

Jännittävässä tilanteessa mentiin viimeiseen vuoropariin tasatilanteessa. Janne Mäkelä löi Vedon uudelleen johtoon, kun Lassila ei saanut rystyltä Sami Haapakosken palautusheittoa kiinni. KeKi taisteli ja voitti jakson: tasoitus, joka oli ”pattijokiseen tyyliin” näpistä keskelle etukenttää Antti Korhosen lyömänä ja Meriläinen saumasta vastustamattomasti 4-3. Kolmostilanteet: 7-8. KeKi teki jaksossa viisi toissijaista paloa.

Toinen jakson puoleen väliin asti kummankaan joukkueen sisäpeli ei onnistunut, eivätkä Vedon kotiuttajajokerit eivät päässeet lyömään, mutta ei ollut Tuomas Jussilankaan sisäpeli kehuttavaa. Veto kuitenkin lahjoitti kakkos- ja kolmostilanteen takakentän haparoidessa selvää koppilyöntiä ja Markus Keski-Petäjä löikin tärkeän johtojuoksun kakkospuolen välilyönnillä.

Veto teki tärkeän tasoitusjuoksun Vainionpään lyömänä. KeKi tuli sisälle ja palottomassa ajossa. Antti Korhonen yllätti takakentän, mutta ”kumura” toi yhden juoksun. Vedon neljännen tasoittavalla ei saatu tilannetta. KeKi paransi peliä ja ansaitsi voiton. Ratkaisevaa oli Teemu Hollannin takuuvarma kentällemeno. Veto ei lyönyt koko pelin aikana yhtään läpilyöntiä, eikä lyöntipeli avautunut missään vaiheessa. Arvio: Vedon joukkueelle näyttää ”pohjoiset pelit ” olevan edelleen vaikeita jo pidemmän aikaa. Seuraavan ottelun voittaja on vahvoilla välieriin.