Vedon seuraava ottelu pelataan Sotkamossa 19. heinäkuuta. Kuva arkistosta.
Julkaistu:
Kategoria:
,

TIISTAINA 16. heinäkuuta IPV kohtasi kotonaan Vedon ja ottelu päättyi 2–0 (10–1, 5–4). Ottelun kolmostilanteet menivät IPV:lle 19–8. Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin toisen tasoittavalla, jossa IPV teki peräti seisemän juoksua. Vedon sisävuorot olivat jääneet vaisuiksi ja IPV sai hengen päälle lisäten juoksuja. Alkutahdit löi ajotilanteessa Ville-Veikko Olli, joka yllätti 2-koppari Mikko Vihriälän, tuloksena ”pajatson tyhjennys”. Sen jälkeen Tani Laakso löi kahdella eri lyönnillä juoksun. Jatkoa seurasi. Nino Muuruvirta löi kakkosjatkeelle, 8–0. IPV sai pidettyä Vedon nollilla, vaikka lupaavasti vuoro alkoi: Elmeri Anttilan vaihtolyönti epäonnistui ja kenttä tyhjäksi. Etutilanteessa Janne Mäkelän vaihtolyönnissä etupesillä olleet pelaajat olivat kopin aikana irti ja vielä piste iin päälle, kolmas palo tuli ykköspesästä, kun lukkari heitti terävästi. J-P Vainionpää oli viimeisenä lyöjänä vaikea tehtävä ja vuoronvaihto. IPV löi todella hyvin ja juoksut 10–0.

Kommentaattori totesi, että joukossa oli loistavia lyöntejä ja ansaittu jaksovoitto. Kolmannen lopussa Laakso ja Olli löivät juoksun lisää. Ykkösvahti Miitri Pesonen toi kolme juoksua ensimmäisellä jaksolla (neljä kärkilyöntiä neljästä yrityksestä). Imatra vei kärkilyönnit 24–15. Vedosta Mikko Kanala ja Atte Kortehistolla oli molemmilla kolme kärkilyöntiä.

Vedon viimeinen sisävuoro ensimmäisellä jaksolla toi laihaa lohtua, kun J-P Vainionpää yhden palon tilanteessa rikkoi kuparisen. Kuvaavaa jaksolle oli kommentaattorin mukaan se, että Janne Mäkelä löi kaksi kertaa jaksossa ja tuloksena neljä paloa. Kommentaattori totesi, ettei ollut nähnyt tällaista Vetoa Imatralla. Jakso murskaavasti IPV:lle 10–1. Kolmostilanteiden määrä kertoi ensimmäisestä jaksosta paljon: 10–3 Imatralle.  Toisen jakson kannalta oli kuitenkin tärkeää Vedon avata juoksutili viimeisellä sisävuorolla.   Manse ja Sotkamo voittivat 1. jakson, ja ero ”livenä” oli tässä vaiheessa Sotkamoon neljä ja Manseen kolme pistettä.

TOINEN JAKSO alkoi mollivoittoisesti. Veto ei tilannetta saanut, kun ajoa ensin purkamassa Ville-Veikko Olli ei onnistunut. Eero Kuitunen löi vielä kolmosrajasta ja tuloksena kunnari. Muuruvirran kopinnosto yllätti Vedon ulkokentän ja 5–0. Yleisö seisoi ja taputti Ukonniemellä.

Veto sai toisen jakson avausjuoksunsa kolmospesän harhaheitolla.  Mutta kun peräkkäisiä onnistumisia ei tullut, IPV lähti kolmannen alkuun 5–1 tilanteessa ja oli mahdollisuus ratkaista toinen jakso ja koko ottelu puhtaasti.  IPV saikin lupaavasti 1–3 tilanteen, mutta Teemu Kinnunen irrotti etenijän tolpallaan kolmospesältä. Jatkossa Olli ja Laakso eivät onnistuneet.

Veto tuli kolmannen tasoittavalle. Severi Lassila puhkaisi kakkosrajan ja Veto sai ajon J-P Vainionpäälle. Kavennus 5–2. Janne Mäkelä kopiksi ja Vainionpäästä palo kakkoselle ja kenttä tyhjäksi. Veto sai vielä harhaheitolla 1–3 tilanteen Matias Rinta-aholle ja kavensi 5–3:een, tuojana Mikko Kanala. Lisäjuoksuja Veto ei saanut ja hieman onnekkaasti IPV sai kolmannen palon kolmospesälle Mikko Vihriälän lyönnistä.

IPV:lle ensimmäinen palo tuli, kun Kinnunen irrotti pesästä. IPV sai hyvällä lyönnillä kolmostilanteen. IPV otti aikalisän. Yhden palon ajossa tuli purkamaan Olli ja toinen palo. Laakso oli jälleen kahden palon tilanteessa ja laittoi Vedon ulkopelin suorittamaan, mutta IPV ei saanut lisäjuoksua. Vedon oli nyt tehtävä kolme juoksua päästäkseen kotiutuslyöntikilpailuun. Veto sai kavennettua Rinta-ahon lyönnillä, mutta jatkossa kakkosvahti Mikko Kosonen otti tärkeät kiinniotot ja Vainionpää löi tyhjään kenttään viimeisenä lyöjänä. IPV voitti toisen jakson ja koko ottelun saalistaen kolmannen kolmen pisteen voiton.  Voitolla IPV meni JymyJussien ohitse, koska kolmen pisteen voittoja on enemmän.

Mainos

Vedosta palkittiin kakkospalkinnolla J-P vainionpää, IPV:stä Ville-Veikko Olli. Vedon ykkönen oli Atte Kortehisto ja  IPV:n ykkönen oli Miitri Pesonen.

Lehdistötilaisuus pidettiin kentällä. Atte Kortehisto sanoi, että vaikeata oli. Miitri Pesonen totesi, että takki on tyhjä ja siisti fiilis pelon jälkeen.

–Lähdimme altavastaajana, ulkopeli piti ja sisäpeli oli hyvää.

Kari Kleemola totesi, että vieraspelit ovat olleet tällä kaudella hankalia ja että parantamisen varaa on. Imatran pelinjohtaja Vesa Toikka totesi, että Vimpeli tuli kovaa lopussa ja jännittävä loppu tuli, mutta räpylä piti.

–Osoitimme, että osaamme pelata. Ensimmäisessä jaksossa tuli keskiosumia.

Vedon seuraava” klassikko-ottelu” pelataan Sotkamossa perjantaina 19. heinäkuuta ja kotiottelu Tahkoa vastaan sunnuntaina 21. heinäkuuta.