Veto otti tärkeän voiton Ankkureista

Pallo Elmeri Anttilan lyömänä Savonjoessa.

MAANANTAIN paikallisottelu päättyi kotijoukkueelle 2–0, jaksot 5–2 ja 3–1. Kolmostilanteet kertovat Vedon pelin hallinnasta (17–9). Pelissä oli kesän ennätysyleisö Saarikentällä, 2502 katsojaa. Voitollaan Veto nousi lähemmäksi sarjakärkeä. Kempele johtaa sarjaa: Vimpelin ero Kempeleeseen on neljä pistettä, mutta KeKi on pelannut kaksi ottelua enemmän. Toisena on Manse, josta Veto on kolmen pisteen päässä.

Veto siirtyi aloittavalla 2–0 johtoon, lyöjinä Matias Rinta-aho ja J-P Vainionpää. Ankkurien kavennuksen teki ensimmäisen tasoittavalla Petteri Kortelainen. Veto lisäsi johtoa kahdella juoksulla ja kolmannen alussa yhdellä juoksulla: lyöjänä Ensin Rinta-aho kotiutti Mikko Vihriälän ja Mikko Kanala osoitti pelisilmää karkaamalla Atte Kortehiston lyönnillä, tilanne oli 4–1. Kolmas vuoropari tasattiin 1–1: Vedon juoksun löi Elmeri Anttila ja Ankkureista Petteri Kortelainen jakson loppulukemiksi 5–2.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari meni juoksuitta. Veto löi toisen alussa tärkeän avausjuoksun Rinta-aho kakkosrajanäpillä, joka oli juuri sopivan hidas ja pitkä. Juoksu oli jo selviö, kun lyönti lähti ja sieppari lähti palloa vastaan. Vainionpää siirsi Vedon 2–0 johtoon. Ankkurien kolme ensimmäistä sisävuoroa menivät juoksuitta. Aleksi Lassila lisäsi johtoa tilanteeseen 3–0 kolmospuolen välilyönnillä. Ankkurit ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kolmospuolen puhkaisulla Ankkurit kavensi, lyöjänä Yli-Sissala, tuojana Atte Kuosmanen

OTTELUSTA palkittiin ykköspalkinnolla Matias Rinta-aho ja Nestori Yli-Sissala ja kakkospalkinnolla Mikko Kanala ja Petteri Kortelainen. Mikko Kanala teki tärkeitä paloja Ankkurien kakkosrajapompuista kolmospesälle. Severi Lassilan syöksykoppi ja kolmas palo kakkoselle päätti ottelun. Nollatilanteessa Ankkurit yritti lukuisia kakkosrajapomppuja kentällemenolyöntinä, mutta Teemu Kinnunen syötti vaikeaa ja tolpista tuli paloja Ankkureille. Myös Vedolle tuli turhia paloja. Ankkurien lukkari Elmeri Iivonen paransi lukkarointia ja piti toisen jakson alussa Vedon pihdeissään. Iivonen löi myös pallon jokeen kakkospuolelta, mutta kunnaria hän ei yrittänyt, koska palloa haettiin sen verran nopeasti.

Mainos

Ottelu jälkeisessä lehdistötilaisuudessa oli jälkipuhetta Kanalan saamasta keltaisesta kortista. Vedolle tuli kolmospesään kaksi paloa ja yleisö oli sitä mieltä, että Mikko ei palanut ja ruudun hidastuskuvasta näki, että tuomarivirhe oli kyseessä.  Pesärikosta ei ollut kysymys. Tilanne syntyi, kun Elmeri Anttilan lyönti meni kakkosrajasta läpi.

Vedon seuraava peli on ensin 12. heinäkuuta JymyJusseja vastaan ja sitten kotona odotettu kohtaaminen 14. heinäkuuta Sotkamon Jymyä vastaan.