MTK Järviseutu haluaa kuulla jäsenten toiveita – ”Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin” 

MTK Järviseudun puheenjohtaja Kimmo Ahopelto.
MTK Järviseudun puheenjohtaja Kimmo Ahopelto.

MTK JÄRVISEUTU on toiminut vuoden 2024 alusta maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien paikallisena etujärjestönä ja vaikuttajana Lappajärven, Evijärven ja Vimpelin MTK-yhdistyksien yhdistyttyä. Jäseniä yhdistyksellä on noin 800. 

–Tiedossa ei ole, että kukaan olisi yhdistymisen takia irtisanoutunut. Ennen yhdistymistäkin asiaan suhtauduttiin kyllä positiivisesti, kertoo MTK Järviseudun puheenjohtaja Kimmo Ahopelto. 

Aiemmin jokaisen paikkakunnan MTK-yhdistyksellä oli oma johtokuntansa, nyt johtokuntia on enää yksi yhteinen, johon kuuluu edustus jokaisesta jäsenkunnasta. Uusi johtokunta haluaakin panostaa tiedotukseen tavoittaakseen ja aktivoidakseen jäseniä. 

–Kovasti toivoisimme syksyn kokoukseen jäseniä paikalle kertomaan toiveitaan, jotta tiedämme mitä jäsenet haluaisivat meidän vievän eteenpäin. Myös johtokunnan täytyy parantaa viestintää ja olla aktiivinen, painottavat Ahopelto, Juha Kamppila ja Tuomas Anttikoski. 

Yhdistys on halunnut kehitellä myös uusia perinteitä. Tänä vuonna syyskokouksessa paljastetaan uuden Maaseutupalkinnon saaja. Palkinto on MTK Järviseudun lanseeraama. 

–Palkinnosta tehdään vuosittainen perinne. Normaalisti vastaavanlaisia palkintoja on vain keskusliitolla ja liitolla, joten tämä on siinä mielessä iso juttu. Tänä vuonna Maaseutupalkinnon saa henkilö, joka tuo positiivisesti esille maataloutta, miehet kertovat. 

PERINTEISIÄKIN tapahtumia jäsenten virkistykseksi on tiedossa niin kesälle kuin syksylle. Kylvön siunaus suoritetaan jokaisella paikkakunnalla perinteisesti toukokuun loppupuolella: Vimpelissä kylvö siunataan 23. toukokuuta ja Lappajärvellä 24. toukokuuta. Evijärvellä kylvön siunaus on kirkon vieressä 23. toukokuuta kello 18. 

–Myös kesälle on tiedossa jäsenetuja. 15. kesäkuuta esiintyy Halkosaaressa Jarkko Yli-Sikkilä ja MTK Järviseudun jäsenlippua näyttämällä pääsee kahdeksan euron omavastuulla sisään perheestä viisi henkilöä. Syksyn sadonkorjuujuhlat järjestetään jatkossa kiertosysteemillä. Evijärvi aloittaa, seuraavaksi vuorossa on Vimpeli ja sitten Lappajärvi, kertovat miehet. 

–Kesän kiireiden jälkeen pysähdytään pohtimaan muuta, esimerkiksi koululaisille suunnattua toimintaa. Siihenkin johtokunta ottaa mielellään ehdotuksia ja ideoita jäseniltä vastaan, joten rohkeasti vain ottamaan yhteyttä, kehottavat Ahopelto, Kamppila ja Anttikoski. 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti