Evijärvi-pyöräily 2024 kutsuu liikkumaan

Lähtövuorossa Riku Övermark Jurvan Voima, Evijärvi-pyöräilyn reittiennätyksen haltija keskinopeudella 48,27 km/h. Arkistokuva: Aimo Sironen.
Lähtövuorossa Riku Övermark Jurvan Voima, Evijärvi-pyöräilyn reittiennätyksen haltija keskinopeudella 48,27 km/h. Arkistokuva: Aimo Sironen.

LÄHDE haastamaan itsesi, ystäväsi ja kylänmiehet ja -naiset Evijärvi-pyöräily 2024 -tapahtumaan, kehottaa Aimo Sironen.

Liikehän on lääkettä ja sitä on saatavilla jo kahdeksannen kerran, kun tuttu pyöräilytapahtuma järjestetään lauantaina 7. syyskuuta kello 13 alkaen Evijärven Kuntoilukeskuksen ja Evijärven kunnan yhteistyön tuloksena.

Nyt on aikaa siis etsiä pyörä, huoltaa pyörää, treenata ja henkisesti valmentautua omaan suoritukseensa, oli oma tavoite sitten mikä tahansa. Tärkeintä on tulla paikalle ja nauttia vielä viimeisistä pyöräilykeleistä, joita tämä Suomen suvi tarjoaa.  

–Talkoovoimin järjestettyyn tapahtumaan toivoisi aina, että väkeä saapuisi runsain mitoin. Se on paras palkinto, mitä voi tällaisesta tapahtumasta saada. Innokkaita talkootyöntekijöitä liikennejärjestelyihin ja ajanottoon kaivataan myös, eli mukaan sopisi vielä, Sironen kertoo.

Evijärvi-pyöräilyssä on kuntosarja, joka starttaa kello 13 yhteislähdöllä. Sen voi ajaa ilman aikaa tai ajan kanssa. Kuntosarjassa voit ajaa kaverin kanssa yhdessä tai yksin ja voi lähteä matkaan omaan tahtiinkin. Kuntosarjan tarkoituksena on saada nauttia liikunnasta omalle kunnolle sopivalla tahdilla ja matkan pituudella. Ilmoittautuminen kuntosarjaan tapahtuu kello 11.30 Kuntoilukeskuksessa.  

Kilpasarjassa kisaavat miehet ja naiset 56,8 matkan sekä tytöt ja pojat 16,4 kilometrin matkan. Kilpasarja alkaa noin kello 12.30 väliaikalähdöillä. Kilpasarjassa on peesauskielto ja peesausraja on 10 metriä. Kilpasarjaan ilmoittaudutaan ennakkoon 4. syyskuuta kello 16 mennessä.

Reitti kulkee Lappajärven kautta Kortesjärvelle ja sieltä takaisin Evijärvelle. Lähtö tapahtuu Mäntyhovin risteyksestä noin kilometri Lappajärven suuntaan, osoitteessa Tervosentie 1. Reitin pituus on 56,82 kilometriä.

–Sinulla on päivän aikana myös mahdollisuus tutustua Evijärven Kuntoilukeskukseen, jossa tarjotaan osallistujille kahvit, Sironen muistuttaa.

–Pyritään huomioimaan liikenteessä tämä pyöräilytapahtuma ja huolehtimaan kaikkien turvallisuudesta. Kypärän käyttö on pakollista ja värikkäät vaatteet näkyvät hyvin liikenteessä. Turvallista matkaa jokaiselle, Sironen toivottaa.

Tarkempaa tietoa tapahtumasta saa facebookista Evijärvi-pyöräily 2024 ryhmästä tai Aimo Siroselta.

Sirpa Kiviaho

Tunnelmia viime vuoden tapahtumasta

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu