EULAn yhteisjoukkue Kokkola Cupin p13-vuotiaiden voittajaksi

EULAn yhteisjoukkue p13.
EULAn p13 yhteisjoukkue.

SUOMEN toiseksi suurin kansainvälinen juniorijalkapallo-tapahtuma Kokkola Cup keräsi ympärilleen heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla 471 jalkapallojoukkuetta. Mukana pelaamassa oli myös p13-vuotiaiden evijärveläisten ja lappajärveläisten yhteisjoukkue EULA. 

Joukkue etenikin ennakkoluulottomasti oman ikäsarjansa 8 vs. 8 tason peleissä aina finaaliin asti ja sen voittajaksi, jättäen samalla taakseen 26 muuta saman sarjan joukkuetta.

Joukkueen valmentaja Josef Lomski kertoo, että tiedossa oli kova sarja kun ilmoittautuneet joukkueet selvisivät. 

–Tarkoitus oli lähteä katsomaan minne rahkeet riittää ja viettämään aikaa yhdessä. Ajattelin, että kaikki mitä tulee vastaan on aina plussaa, kertoo Lomski.

Turnauksen alkua Lomski kuvailee haastavaksi. Jännitystä oli selvästi kaikilla ilmassa.

–Aina lähdettiin voittamaan pelit, mutta pudotuspeleissä peli oli nihkeää ja vaikeaa. Mitä enemmän loppua päin mentiin ja päästiin tiettyyn pisteeseen, meidän peli alkoi mennä niin hienosti eteenpäin, Lomski kehuu.

–Meidän pelaajat syötteli keskenään ja näkyi sellaisia vivahduksia, että he pelaa tasapainoista peliä. Ei roiskittu minnekään vaan se oli sellaista kollektiivista joukkuepelaamista ja jokainen taisteli joukkueen voiton eteen, Lomski jatkaa. 

–Kyllä he ansaitsivat voittonsa omassa sarjassaan. Ja se taas kertoo siitä, että täälläkin osataan pelata ja valmentaa kun tehdään asioita intohimosta, Lomski ajattelee.

P13-VUOTIAIDEN matka on ollut vahvan nousujohtoinen kuluneen kahden kauden aikana. EULAn p13-joukkue on yksi perustetuista Evijärven ja Lappajärven urheiluseurojen yhteisjoukkueista. Taustalla toimii kulttuuriministeriön Pallo pyörii Järviseudulla -hanke, jonka tarkoituksena on ollut mahdollistaa, että harrastaminen ei loppuisi murrosiän kynnyksellä, ja että mahdollisuudet laadukkaampaan sekä tavoitteellisempaan pelaamiseen olisivat mahdollisia myös Järviseudun alueen nuorille. Lomski on hankkeen puitteissa palkattu valmentamaan nuoria tavoitteellisesti eteenpäin.

–EULA p13-joukkue pelaa jo korkeinta sarjaa Pohjanmaalla. Olimme kevätsarjassa jaetulla 3. sijalla ja syksyllä on tähtäin sijoittua korkeammalle. Tästä joukkueesta monella on mahdollisuus pelata vielä kovemmalla tasolla, mutta se vaatii enemmän työtä ja omaehtoista harjoittelua. Vuoden päästä on tarjolla ekat maajoukkueleiritykset ja sitten siitä valitaan pelaajat otteluihin. Heidän pitää harjoitella ja me halutaan taata laadukasta harjoittelua, pohtii myös itse poikamaajoukkueen ryhmityksissä ennen loukkaantumistaan pelannut Lomski. 

Maaseudun haasteet ovat toisenlaiset kuin isommassa kaupungissa. Kaupungeissa pelaajamäärät ovat isoja, joten joukkuetasolla lähtökohta pelaamiselle on erilainen. Siksi EULAn joukkueiden harjoitusten taustalla on laaja yhteistyö yli seura- ja lajirajojen.

–Tähän asti tää on ollut täys kymppi tämä rajat ylittävä yhteistyö. Niiden pelaajien osalta, jotka haluaa maaseudulla enemmän niin on onnistuttu, Lomski kertoo. 

–Pohja on ollut riittävän hyvä ja itse oon valmentajana pystynyt tarjoamaan lisää omaa osaamistani pelaamiseen. EULAN menestys on ruokkinut myös omaa intohimoani peliin ja meidän kollektiivinen valmennus- ja manageritiimi Järvisen Janin, Tuomo Osmosen, Anttilan Jounin ja Jaakon sekä Tuomas Anttikosken kanssa tuo pohjaa jokaisen joukkueen toiminnalle. 

Valmentajana muun muassa Turussa sekä Kokkolan GBKssa toimineella Lomskilla on oma näkemys Järviseudun nuorista.

–Tällä joukkueella vuodessa on tapahtunut ihan hurja kehitys. Taitotason täytyy olla tietyllä tasolla että pystyy haastamaan kovimpia joukkueita. Ei me pärjättäisi jos me ei pystyttäisi siihen vastaamaan. Ihmisten pitää uskoa omaan tekemiseen ja uskon että turnausvoitto antaa kaikille toivon kipinää, Lomski kehuu.

Noora Tupeli

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti