Jiri Pippola – Kiteen superjokeri jo neljättä kautta

Ykköspalkinnot pokkasivat Jiri Pippola ja Elmeri Anttila.
Jiri Pippolalla (vas.) on sukujuuret Vimpelissä. Elmeri Anttila oli Veto-Kitee -ottelun toinen ykköspalkittu.
Julkaistu:
Kategoria:

KITEEN PALLOSSA pelaavan Jiri Pippolan suku on Vimpelistä. Isoisä Matti Pippola pelasi IPV:ssä ja oli vuoden lukkarikin 1963, isä Jari on pelannut miesten suomisarjaa Kulhon Kunnon lukkarina. Jari asuu nykyään Kiteellä, Jiri ja Matin perhe Joensuussa. Isäni Seppo Pippola ja Matti olivat serkkuja keskenään.

–Aloitin pesäpallon 6- tai 7-vuotiaana ja pelasin eri ulkopelipaikkoja, muistelee 25-vuotias Jiri Pippola.

Hän edustaa Superpesiksessä pelaavaa kasvattajaseuraansa Kiteen Palloa. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa Superpesiksessä kaudella 2017.  Pesäpallon lisäksi Pippola on pelannut jääkiekon III-divisioonaa Kiteen Jääsusissa ja Polvijärven Urheilijoissa.

Tällä hetkellä Jiri Pippola on lyöjätilaston yhdeksäs 1+31 juoksulla eli noin kaksi juoksua peliä kohden. Kitee oli tehnyt ennen Vimpeli-peliä 112 juoksua, joista Jiri ja Samu-Kalle Varonen ovat lyöneet yhteensä 55 juoksua yhteensä eli noin puolet juoksuista.

Pippola pelaa jokerina neljättä kautta. Hän pelasi jokerina myös Siilinjärvellä. Pelatessaan Suomisarjassa Jiri löi varsin paljon juoksuja. KiPa:an tarvittiin kotiuttajajokeria. Onko Jiristä kehittymässä seuraava ”Sami Ahola”, aika näyttää.

–Tavoitteet pesäpalloilijana on Suomen mestaruus ja peliuran jälkeen kiinnostaa valmentaminen, mutta en osaa sanoa miten ja millä tasolla.

Valmistuttuaan ylioppilaaksi 2018 Kiteen lukiosta Pippola pohti uravalintaansa. Vakuutusyhtiö If:ssä työskentelyn jälkeen hän opiskelee nyt liikuntateknologiaa. Tämä koulutus alkoi Kajaanin amk:n ja Jyväskylän yliopiston yhteistyönä kolme vuotta sitten. Koulutus on tavoitteellisille urheilijoille ja valmentajille suunnattu liikuntateknologian koulutuspolku, joka sisältää kaksi korkeakoulututkintoa ja mahdollistaa urheilijan tai valmentajan kaksoisuran, eli urheilun tai valmentamisen ja opiskelun yhdistämisen.

Jiri Pippola seuraa paljon pesäpalloa.

–Mieleenpainuvimmat pelaajat vuoden 2010 jälkeen ovat Puputti, Mäkelä ja Vainionpää. En erityisesti seuraa Vimpelin pelejä, mutta silloin kun se on vastassa, niin ulkopeliä.

Hän mainitsee pari muistoa, jotka ovat jääneet mieleen pesisuran varrelta.

–Ikimuistoinen ottelu 2021 oli sarjakarsintojen peli, ”Game 5” Raksilassa, kun SiiPe voitti Oulun Lipon. 

Jiri kertoi, että kuuluisa leppä kakkospuolella muistetaan Kiteellä hyvin. Nurmo olisi mahdollisesti voittanut ensimmäisen loppuottelun 2005, mikäli Mikko Vainionpään läpilyönti ei olisi leppään pysähtynyt. Kiteen kannalta puu on kasvanut vuosia oikealla kohdalla. 

–Leppä on edelleen paikalla, kertoi Jiri.

Itse pelissä Jiri pelasi ja oli lähellä viedä Kiteen kotariin.

PIPPOLA löi ottelussa Vetoa vastaan neljä juoksua ja toi yhden. Hänet palkittiin Kiteen ykköspalkinnolla. Kolmosrajaleikkuri vihellettiin laittomaksi. Pallo meni jokeen ja se olisi ratkaissut jakson, jos olisi ollut sisällä.

Lasse Pippola

Luitko jo nämä jutut?

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti