Matti Lankinen ohjasi nuoria graffitien saloihin – alikulku Evijärvellä sai uuden ilmeen

Miro Happo (vas.), Jade ja Onni Laine, Aleksi Lehtorinne ja Lucas Latukka osallistuivat graffiti taidetyöpajaan, jota ohjasi kesäkuvataiteilija Matti Lankinen.
Miro Happo (vas.), Jade ja Onni Laine, Aleksi Lehtorinne ja Lucas Latukka osallistuivat graffiti taidetyöpajaan, jota ohjasi kesäkuvataiteilija Matti Lankinen.

EVIJÄRVEN ALIKULKUTUNNELISSA järjestettiin nuorille kesäkuun viimeisellä viikolla graffititaidetyöpaja. Ohjaajana parituntisella pajalla oli alueen kesäkuvataiteilija Matti Lankinen.

Taidepajan tarkoituksena oli uudistaa yhtä kantatie 68 alta menevän alikulkutunnelin seinistä yhteisesti rakennetulla graffititeoksella. Teos rakentuikin parituntisen aikana spraymaaleilla sekä osaksi perinteisesti maalattuna. Ilmaisen ja kaikille avoimen taidepajan järjestäjinä toimivat Evijärven vapaa-aikatoimi, koulunuorisotyö sekä etsivä nuorisotyö.

Miro Happo oli yksi mukana olleista nuorista, jota graffititaide on kiinnostanut jo useamman vuoden. Hapolle itse graffiti taidepaja oli kuitenkin laatuaan ensimmäinen. 

–Kolmisen vuotta oon asiasta ollut kiinnostunut ja itse aloin tekemään varmaan noin vuosi sitten, Happo kertoo. 

–Mä teen enemmän nyt vielä paperille, kun ei spraymaaleja vielä paljon ole ja paikkoja, joihin voi graffiteja tehdä, jatkaa Happo.

Taidepajan annista Happo kertoi pitävänsä.

–Tää on ollut kyllä ihan mukava ja täällä on ollut hyviä spraymaaleja, itsellä kotona on enemmän sellaisia, joilla maalattaisiin vaikka pyörää, pohtii Happo. 

–Nämä spraymaalit tulee paljon hitaammin ja chillimmin ulos, eikä sellaisella paineella, Happo jatkaa kuvaillen.

Alikulkutunnelin seinää koristaakin nyt valmiina kuun kajossa kulkeva haamujono sekä teksti ”ghost”. Graffititeos on kooltaan huikea ja nuoret ovat onnistuneet teoksen viimeistelyssä upeasti. Myös Lankinen oli tyytyväinen parin tunnin tuotokseen.

–Lyhyen ajan vuoksi vedettiin hieman mutkia suoriksi siltä osin, että luonnostelin itse hieman omalla taholla aluksi ja mietin ideaa, että mitä täällä voisi olla. Ja sitten tilasin maalit etukäteen, kertoo Lankinen.

–Kun on pidetty pidempi vaikka kolmen päivän graffitileiri, niin silloin aikaa on ollut enemmän ja silloin nuorilla on ollut mahkua suunnitella ja tehdä oma teos ja sitten leirillä lisäksi on tehty vielä yhteisteos, Lankinen jatkaa.

Evijärvellä nuorten taidepajatoiminta jatkui vielä perjantaina, jossa Lankisen johdolla nuoret pääsivät purkamaan pahaa mieltä luvan kanssa Hajottaako?- hajotustaidetyöpajassa.

Lankinen ohjasi nuoria graffititeoksen tekemisessä. Onni Laine kuunteli vielä viimeistelyn ohjeet Lankiselta.
Lankinen ohjasi nuoria graffititeoksen tekemisessä. Onni Laine kuunteli vielä viimeistelyn ohjeet Lankiselta.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/07/02/nyt-on-tapahtumia-lue-tuoreesta-jarviseudun-sanomien-numerosta-mita-seudulla-tapahtuu
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/07/02/lastenkonsertti-taytti-huvimajan-evijarvella
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/06/28/60-vuotias-lions-club-evijarvi-on-monessa-hyvassa-mukana

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti