Kortesjärven Rantamajan lastentapahtuma tarjosi puuhaa, leikkiä ja elämyksiä

Olivia Louhiranta ruokkii Spiderman-lammasta ja sisko Oona Louhiranta odottaa vuoroaan. Tyttöjen mielestä lampaat ovat ihania ja söpöjä. Niitä on mukava syöttää. Neideillä oli selvät sävelet, sillä lampaiden ruokkimisen jälkeen siirrytään vasikoiden luokse ja sitten kanojen kautta poniratsastukseen.
Olivia Louhiranta ruokkii Spiderman-lammasta ja sisko Oona Louhiranta odottaa vuoroaan. Tyttöjen mielestä lampaat ovat ihania ja söpöjä. Niitä on mukava syöttää. Neideillä oli selvät sävelet, sillä lampaiden ruokkimisen jälkeen siirrytään vasikoiden luokse ja sitten kanojen kautta poniratsastukseen.

PERINTEEKSI muodostunut Rantamajan lastentapahtuma 1. heinäkuuta on juurruttanut tapahtumana paikkansa. Kauniin Saarijärven rantaan palaa moni joka kesäiseen tapahtumaan kokeilemaan, josko saisi pääpalkinnon kainaloonsa lähtiessään. Tapahtuma on paikallisten suosiossa, kesälomalaiset tulevat vuosi toisensa jälkeen ja kauempaakin tapahtumaan saavutaan. Tapahtuma on järjestetty nyt 11 kertaa ja kävijöitä paikalle tuli arviolta 350.

Rantamajan sisällä oli tänä vuonna todella paljon erilaisia toimintapisteitä. MLL:n pisteellä sai tatuointeja ja karkkia, 4H tarjosi valokuvasuunnistusta, Evijärven ampujilla oli ammuntapiste, Kortesjärven musiikinystävät ry olivat tuoneet esille soittimia, MTK:lla oli polkutraktoriarvontaa ja onnenpyörä, josta sai palkintoja, Kestävä ilmastoyhteistyö -hanke oli paikalla karttatehtävän kanssa, Pohjanmaan liikunta ja urheilu ry nopeustestauspisteellään ja myös LähiTapiola oli edustettuna.

Paikalle oli myös tilattu taikuri suoraan Kuopiosta. Taikuri Puijon Torvi oli iloinen ja hyväntuulinen lastentaikuri, joka esiintyi kaksi kertaa illan aikana.

Ulkona oli mahdollista suorittaa polkutraktorikortti ja ajaa rataa. Keppihevoskisoja piti Aino Peltoluhta. Graffitimaalausta työsti Kauhavan alueen kesätaiteilija Matti Lankinen.

Kennelliiton kaverikoirat olivat saapuneet rapsuteltaviksi, teltassa sai nikkaroida purjeveneitä, Kauhavan nuorisotoimella oli onnenpyörän pyöräytystä ja kulttuuripalvelun pisteellä sai tehdä savitöitä. Markkipartion jättisaippuakuplat ja erilaiset nuotiot kiinnostivat, Jari Hölsömäen entisöimä armeijan ambulanssi keräsi katselijoita, Kuntoloikan suunnittelemalla temppuradalla sai purkaa enimmät energiat. Poniratsastus ja kärryajelut pitivät suosionsa ja jonot olivat taattuja. Pop-pankin papukaija oli myös päästetty häkistä ja hän innokkaana jakoi lapsille xylitol-tuotteita.

Alhaalla rannassa lampaat saivat varmasti mahansa täyteen, kiitos innokkaiden ruokkijoiden. Kanat herättivät hilpeyttä hurjilla nimillään, vaikka jokainen heistä omasi kiltin luonteen, söpöt vasikat saivat rapsutuksia ja konemiehille oli tarjolla silmäniloa erilaisista traktoreista ja puimureista.

Kahvio Rantamajan sisällä ja kioski ulkona piti huolen, että kenenkään ei tarvinnut tyhjin mahoin tapahtumassa kierrellä.

–Tämä on joka vuosi aina yhtä mukava tapahtuma tehdä ja olla. Valmisteluihin osallistuu paljon väkeä, ja kun jokainen tekee oman osuutensa, niin yhdessä saadaan aikaan hieno tapahtuma. Palkintona meille tekijöille on se, kun väkeä tulee paikalle viihtymään ja olemaan ja monet pitkänkin matkan takaa, kertoo kulttuuriohjaaja Laura Kivimäki.

Sirpa Kiviaho

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti