Pääsiäiseen laskeuduttiin Alajärvellä äänimeditaation siivin – Nykyshamaani vaikuttui Pyhävuoren maisemasta

Rummut ovat Roylle rakkaita työkavereita.
Rummut ovat Roylle rakkaita työkavereita.

KANAVAN Kevarissa vietettiin pitkäperjantaina pääsiäisen äänimeditaatiota helsinkiläisen Roy Rolamon ohjaamana. Äänimeditaatio on tapa rauhoittua ja hiljentää ajatukset keskittymällä erilaisiin ääniin ja antamalla itsensä ikään kuin kellua niiden muodostamassa lempeässä aallokossa.

Laskeuduimme illan tunnelmaan rauhallisilla qigong-liikkeillä oman hengityksen tahtiin. Sitten noin 30-henkinen joukkomme oikaisi itsensä makuulleen vilttien alle, rentoutui ja antautui äänimatkalle, jota siivittivät heleät kellot, äänimaljat ja erilaiset rummut. Puolitoistatuntinen meditaatio oli todellakin kuin matka: omalla kohdallani paikat ja tunnelmat vaihtelivat ja visuaaliset mielikuvat olivat hämmästyttävän selkeitä. Kävin jossain Pohjois-Amerikan metsäisissä erämaissa intiaanien, kotkien ja susien asuinmailla.

Roy on nykyshamaani. Mitä shamanius hänelle tarkoittaa?

–Shamanismi on elämäntapa, tapa olla henkinen. Siihen kuuluu voimakas yhteys luontoon, kaikkiin ja kaikkeen, sillä olemme kaikki yhtä. Rumpu on shamaanin oleellinen työväline. Itse arvostan shamaaniperinteitä, mutta elän kuitenkin tässä ajassa. Omasta sydämestä käsin toimiminen on tärkeämpää kuin kaavamaisten sääntöjen ja muotojen noudattaminen, kertoi Roy.

–Käytän shamaniuden välineitä välittääkseni ihmisille iloa, valoa, rauhaa ja rakkautta. Näin pääsiäisenä voimme juhlia äänimeditaation avulla ykseyttä ja ylösnousemuksen iloa.


Shamaani vieraili Pyhävuorella rumpunsa kera

Roy on käynyt Järviseudulla aikaisemminkin, ja vieraillut Pyhävuorella rumpunsa kera.

–Vaikuttava ja mielikuvitusta kiehtova paikka upeine maisemineen. Siellä kokee pyhyyden tunteen ja luontaisen tarpeen ottaa hattu pois päästä. Suunnittelen käyntiä Pyhävuorella tämänkin vierailun yhteydessä.

Alajärveläinen Olli Rantala oli yksi äänimeditaatioon osallistuneista.

–Aiempaa kokemusta äänimeditaatioista ei ole, joten tulin lapsen mielin avoimena, vailla erityisiä odotuksia. Kokemukseni mukaan sitä kautta avautuu parhaiten uusia oivalluksia. Meditointi ja jalat maassa -luontoyhteys ovat kyllä kuuluneet elämääni jo vuosikymmeniä. 

Olli kertoi omasta mielikuvamatkastaan, joka oli varsin erilainen kuin omani. Parasta oli kuitenkin meditaation aikana syntynyt tasapaino ja rentous niin kehon, mielen kuin hengenkin osalta.

 –Takana oli tiukka työviikko ja tullessa pipo kireällä, mutta jo alkurentoutuksessa havaitsin, kuinka lukot lähtivät aukeamaan. Kuin sivutuotteena löysin myös vastauksen erääseen kuukausia vaivanneeseen kysymykseen, johon en edes yrittänyt täällä hakea ratkaisua. Hieno tapahtuma: tästä on hyvä lähteä pyhien viettoon, kiitteli Olli.
Kaisu Huhtala

Aiheeseen liittyviä juttuja

https://www.jarviseudunsanomat.fi/en/arkisto/2023/08/23/uupumus-ohjasi-henkiselle-polulle-elamaan-on-hyva-suhtautua-avarakatseisesti/

https://www.jarviseudunsanomat.fi/en/arkisto/2023/10/14/ihmisella-taytyy-olla-sellaista-tekemista-mista-sydan-laulaa/

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti