Neljäs Global Scientist Award Finland -kilpailu Järviseudun lukioille 2025 – voittaja kilpailumatkalle Kagoshimaan, Japaniin

FJCE yhteistyössä alueen kuntien kanssa jakaa GSA Finlandin parhaalle esitykselle palkinnon, joka on kahden hengen matka Japaniin
FJCE yhteistyössä alueen kuntien kanssa jakaa GSA Finlandin parhaalle esitykselle palkinnon, joka on kahden hengen matka Japaniin. Kuva: Mäkipäältä.
FJCE yhteistyössä alueen kuntien kanssa jakaa GSA Finlandin parhaalle esitykselle palkinnon, joka on kahden hengen matka Japaniin
FJCE yhteistyössä alueen kuntien kanssa jakaa GSA Finlandin parhaalle esitykselle palkinnon, joka on kahden hengen matka Japaniin. Kuva: Mäkipäältä.

Finland Japan Culture and Education sai kutsun Japanissa GSA-toimintaa koordinoivalta Ikeda Gakuenilta järjestää vastaava kilpailu Suomessa jo vuonna 2022. Kilpailuun osallistui 4 joukkuetta ja niistä 2 parasta pääsi marraskuussa 2022 Kagoshimassa pidettyyn loppukilpailuun. Vuonna 2023 kilpailuun osallistui 5 joukkuetta ja niistä paras pääsi loppukilpailuun. Viime vuonna joukkuetta ei lähetetty.

–Nyt GSA kilpailuorganisaatio on kutsunut meidät jälleen edustamaan Eurooppaa ainoana lukioalueenaKagoshimassa 9.11.2025 järjestettävissä kilpailussa. Kilpailuun osallistuvat kaikki  lukioluokat Alajärven, Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin lukioista. Erityisen halutuksi alueemme on tehnyt UNESCO Global Geopark -statuksen saaminen, kertoo Finland Japan Culture and Education ry:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Mäkipää.

Global Scientist Award “Dream Wings” on japanilainen sosiaalinen innovaatio, jonka tarkoituksena on tukea kouluissa tehtävää tutkimuslähtöistä opetusta ja edistää oppilaiden henkilökohtaista lähestymistä tieteeseen ja siitä saataviin tuloksiin. Kilpailuun osallistuu vuosittain noin 100 lukiota lähinnä Kaakkois-Aasian maista, Kiinasta, Japanista, Etelä-Koreasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

GSA Finland 2025 -kilpailu on avoin luonnontieteen aloille, kuten fysiikka, kemia, biologia, maantiede, matematiikka ja niin edelleen. Kaikki esitykset osallistuvat ensin kilpailuun Suomessa ja paras pääsee mukaan SGA-kilpailuun Japanissa. Kilpailu toteutetaan siten, että luokassa oppilaat toimivat joko itsenäisesti, parina tai tutkimusryhmänä ja tutkivat sitä, mikä heidän mielestä on mielenkiintoista sekä sisältää jotain uutta ja innovatiivista ottaen huomioon kilpailun luonnontieteelliset alat.

Kilpailuesitys pidetään raadin edessä, joka koostuu Vaasan yliopiston henkilökunnasta, Geoparkin henkilöistä sekä kaikista neljästä Kraatterijärven alueen kunnallisjohtajasta. Tuomariston puheenjohtajana toimii FJCE. Tuomariston päätös ei ole valituskelpoinen. Suomen voittaja pääsee loppukilpailuun Japaniin.

–Nyt kaikki lukiolaisten vanhemmat kannustamaan nuorisoa osallistumaan!

FJCE yhteistyössä alueen kuntien kanssa jakaa GSA Finlandin parhaalle esitykselle palkinnon, joka on kahden hengen matka Japaniin (voittaja, voittaja ja huoltaja; voittajapari; voittaja ja opettaja jne. variaatiolla). Matkalle lähtevät voittajat osallistuvat Japanissa kansainväliseen GSA-kilpailuun ja pitävät esitelmät paikallisissa kilpailuissa 9. marraskuuta.

Lue myös nämä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti