STORA ENSON metsäasiantuntijat Katri Pelto-Arvo ja Kerkko Koro jalkautuivat Kortesjärven Yhtenäiskoululle 25. maaliskuuta. Kohderyhmänä olivat Kortesjärven kahdeksasluokkalaiset, aihe liittyi ammatinvalintaan ja opettajana kaseilla oli opo Martti Myllymäki. Oppilaita oli paikalla toistakymmentä kuuntelemassa ja katselemassa Mahdollisuuksien metsä– esitystä.
Reipas kolmevarttinen meni metsäaiheesta puhuessa ja esitellessä metsäalaa, josta löytyy monenlaista ammattia ja tehtävää. ”Suomi tunnetusti elää metsistä” on monelle lukijalle jo varmaan ennestäänkin tuttu lausahdus. Esityksen aikana keskusteltiin ja kertailtiin metsään liittyviä, osin arkisiakin asioita. Storan asiantuntijat kertoivat oman tiensä metsä alalle.
–Kävin ensin lukion ja siitä sitten metsäopistoon, kertoi Katri Pelto-Arvo. Lisäksi hän mainitsi olleensa Luonnonvarakeskuksella metsätutkimuksen parissa.
–Metsäala on aina kiinnostanut minua, työ on monipuolista ja mielekästä. Olin myös metsänhoitoyhdistyksellä töissä, jonka jälkeen siirryin Stora Enson palvelukseen. Storan kanssa on nyt oltu pari vuotta täällä Länsi-Suomessa metsähommissa, Pelto-Arvo kiteyttää.
Kerkko Koro kertoi lähteneensä alalle maatalon poikana.
–Kotona oli karjaa ja metsää. Ainoina vaihtoehtoina näin maatalouden ja metsän. Peruskoulun jälkeen oli opinahjona lukio, jonka jälkeen opinnot jatkuivat Tuomarniemen Metsäopistolla. Aina on ollut työsarkaa metsän kanssa. Olin kymmenisen vuotta metsänhoitoyhdistyksellä, sitten siirryin nykyiseen tehtävään Stora Ensolle. Tämä metsäala kiehtoo työn ominaisuuksien suhteen, tässä työssä on tietty vapaus ja mahdollisuus liikkua luonnossa.
ESITYKSEN JÄLKEEN oppilaille oli luvassa pikku visailua ja puuhastelua ryhmätyön lomassa kolmessa ryhmässä. Kuten esityksessä todettiin, suomalainen metsä antaa monia mahdollisuuksia työllistyä, onhan se Suomen suurin työpaikka.
Mahdollisuuksien metsä -kampanjaa ovat toteuttaneet vuodesta 2013 lähtien Metsäteollisuus ry ja Suomen Metsäyhdistys yhdessä metsäteollisuusyritysten ja Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa.