ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajisto kokoontui 9. joulukuuta syyskokoukseensa Seinäjoella. Kokouksessa palkittiin Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnolla neljä eri tahoa tekemästään työstä eteläpohjalaisen maatalouden eteen.
Tänä vuonna tunnustuspalkinnon saivat maidontuottajat Sanna ja Janne Koskimäki Evijärveltä, Kuortaneen Salmen maamiesseura, Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten kehittämisasiantuntija Terhi Välisalo sekä Arja Raatikainen ja Reijo Laakso Annin Marjatarhalta Kauhavalta.
Koskimäen maitotila on hyvä osoitus nykyaikaisesta maatalousyrittäjyydestä. Yritys on ennakkoluulottomasti kehittänyt maatilasta nykyaikaisen maatalousyrityksen, jonka toiminnassa on huomioitu seuraavan sukupolven tavoitteet ja odotukset. Yrittäjämäisessä otteessa on erityisen kiitettävää se, että investoinnit ovat hyvin suunniteltuja ja niihin on varauduttu hyvissä ajoin. Tällöin jokainen investointi ohjaa tilan toimintaa haluttuun suuntaan strategian mukaisesti.
Kuortaneen Salmen maamiesseura on investoinut rohkeasti uuteen kuivaajaan perinteisten yhteiskoneiden lisäksi. Näin yhdistys toteuttaa alkuperäistä tarkoitustaan mahdollistamalla yhteiskoneiden avulla jäsentensä maatiloilla uusien ja tehokkaiden koneiden käyttämisen. Tämän ansiosta viljelyn jatkaminen on mahdollista maamiesseuran jäsenten maatiloilla.
Kehittämisasiantuntija Terhi Välisalo on aktiivisesti kehittänyt aktiivisesti Etelä-Pohjanmaan tunnettavuutta ruokamaakuntana. Työn ansiosta Ruokaprovinssi on tullut tunnetuksi termiksi sekä Etelä-Pohjanmaalla että valtakunnallisesti. Olemme tehdyn työn kautta haluttu kumppani ruokamaakunnan kehittämisessä. Välisalo on mukana myös kansainvälisissä ruoka-alan verkostoissa. Työn kohteena on ollut ja on koko eteläpohjalainen ruokaketju pellolta pöytään.
Arja Raatikainen ja Reijo Laakso eli Annin Marjatarha sai tunnustuksen pitkäjänteisestä työstä eteläpohjalaisena maaseutuyrityksenä. Marjatilan toiminnassa yhdistyvät moderni ja kehittävä ote sekä perinteiden ja maalaismiljöön kunnioitus. Yrittäjät taitavat alkutuotannon, jalostuksen ja asiakasymmärryksen. Yhteistyö muiden yritysten, lähiyhteisön sekä eri kehittämistahojen kanssa kuuluu yrittäjien toimintatapaan.
Lähde: Pro Agrian tiedote.
Luitko jo nämä?
Vuoden 2024 kulttuuripalkinto yhteisöllisyyden edistämiselle Lappajärvellä – Järviseudun sanomat