Nopeudet, ajotapa ja nuoret kuljettajat valvonnan kohteena

Poliisi teki viime viikonloppuna valtakunnallisesti nopeus- ja ajotapavalvontaa. Painopisteenä oli nuorten ajokäyttäytyminen.
Traffic cones line up along sunlit asphalt road.

Poliisi teki viime viikonloppuna valtakunnallisesti nopeus- ja ajotapavalvontaa. Painopisteenä oli nuorten ajokäyttäytyminen.

– Valvonnalle oli tarvetta ja liikennepoliisisektorin partiot tavoittivatkin liikenteestä useita kuljettajia, joiden epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen tai vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Lähes kahdellekymmenelle kuljettajalle määrättiin väliaikainen ajokielto. Osa näistä kuljettajista oli liikenteessä alkoholin tai muiden päihteinen alaisena, kertoo komisario Katri Lehti.

Tehtävistä mainittakoon lauantaina Klaukkalasta kiinnijäänyt 17 -vuotias kuljettaja, jolle mitattiin nopeudeksi 118km/h viidenkympin alueella.

Valvonnassa tavattiin myös etsintäkuulutettuja henkilöitä sekä kortittomia kuljettajia ja hoidettiin kehä III:lta alkanut ja Espooseen piikkimattoon päättynyt takaa-ajo. Kuljettajille kirjoitettiin myös kymmeniä sakkoja ja liikennevirhemaksuja.

Sää ja lämpötilat vaihtelevat – ota huomioon ajoon lähtiessä

Syksyn ja lähestyvän talven myötä sää ja lämpötilat vaihtelevat päivittäin.

– Aamuisin autojen tuulilasi ja sivuikkunat saattavat olla huurussa tai jopa jäässä. Ajoon saa lähteä vasta, kun lasit on kunnolla putsattu ja näkyvyys taattu. Näin omalta osalta edesautat turvallista liikennekulttuuria, komisario Kimmo Klemetti kehottaa.

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti