Huruhoitolan naiset -näytelmä saa ensi-iltansa Sääksjärven Nuorisoseuralla lokakuun lopussa  

Ainon (Maria Takala, vas.) ja Helmin (Maritza Parkkinen) elämässä on riittänyt vauhtia ja käänteitä.
Ainon (Maria Takala, vas.) ja Helmin (Maritza Parkkinen) elämässä on riittänyt vauhtia ja käänteitä.

SÄÄKSJÄRVEN Nuorisoseuralle saadaan kuhinaa, kun esitys Huruhoitolan naiset saavuttaa ensi-iltansa 31. lokakuuta. Huruhoitola voisi olla mikä tahansa vanhusten hoitopaikka, jossa vietetään mukavia päiviä ystävien ja hoitajien kanssa ja muistellaan menneitä. Musiikilla höystetty tunnin mittainen esitys vie katsojan hyväntuuliselle teatterimatkalle, jossa paikalliset näyttelijät luovat tunnelmaa oman persoonansa kautta. 

–Huruhoitolan naiset on sydämellinen matka, jossa nauru ja liikuttavat hetket yhdistyvät unohtumattomalla tavalla, kertoo näytelmän kirjoittanut ja ohjannut Maritza Parkkinen. 

Huruhoitolan naiset avaa oven elämänsä eri vaiheisiin, täynnä lämpöä, ystävyyttä ja huumoria. Esitys tuo esiin naisten rohkeuden ja yhteisöllisyyden ja musiikin säestyksellä tarinankerronta saa mieleenpainuvia sävyjä. 

Itäkyläläinen Maria Takala esittää näytelmässä Ainoa, joka kamppailee muistinsa sekä ystävänsä Helmin (Maritza Parkkinen) kanssa, joka on Ainon paras kaveri ja tuki. Toki muisti ei välttämättä ole Helmilläkään yhtään sen parempi. Parivaljakko on viettänyt lähes koko elämänsä yhdessä ja siitä kyydistä ei ole vauhtia puuttunut.  

Tinja Nahkala, vasta 12-vuotias näyttelijälupaus tekee töitä hoitaja-Eevana ja pyörittää käytännössä koko hoitolaa. Tarinassa vierailee myös poliisi sekä vanha herra Veikko (Sanna Sipiläinen). Joulupukki (Harri Peltokangas) vierailee ilahduttamassa Huruhoitolan asukkeja.  

Musiikki kuljettaa muistoihin ja tanssiesityksistä vastaa Hannu Parkkinen, Anne-Mari Timonen, Teresa Pollari ja Harri Peltokangas. Muistojen lavalla esiintyy kaunisääninen Saija Rantala ja äänimaailman puikoissa taituroi Helena Apilasaho. 

Näytelmän neljä esitystä esitetään lokakuun viimeisenä päivänä sekä marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Teatteri toteutetaan yhteistyössä Taiteen Päämajan, Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston sekä Sääksjärven Nuorisoseuran kanssa. 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti