Vedon vahva alku ei riittänyt Tapiolan Honkaa vastaan. Kuvassa keskellä yhdeksän pistettä takonut Riikka Kujala. Kuva: J.P. Hiirikoski.
Julkaistu:
Kategoria:

Veto-Honka 76–89

Vimpelin Veto hävisi Naisten Korisliigan kauden kotiavauksessa Tapiolan Hongalle 76–89 (27–18,20–21,13–19,16–31). Puoliajalla Vedolla oli pullat hyvin uunissa (47–39), mutta viimeisellä neljänneksellä ottelu kääntyi Hongalle.

Veto aloitti ottelun vauhdilla ja johti parhaimmillaan avaus jaksoa 20–9.Kotijoukkueen hyvä vire jatkui ja puoliajalla mentiin Vedon 8 pisteen johdossa. Honka tiivisti puolustustaan tauon jälkeen kaventaen tilanteeksi 60–58. Vedon kohtaloksi koitui viimeinen neljännes, joka meni Hongan komennossa Cierra Walkerin (27 pistettä) tahdittamana. Veto voitti levypallot 45–35, mutta sinivalkoisilla oli ongelmia puolustukseen paluussa, sillä Honka rokotti nopeilla hyökkäyksillä peräti 22 pistettä. Laajalla rosterilla pelannut Honka pystyi pitämään tempon korkeana vielä viimeisellä jaksolla.

Vedon päävalmentaja Jarkko Mäen mukaan Veto pelasi kaksijakoisen ottelun. -Ottelun alku oli hyvää tekemistä joukkueelta, tauon jälkeen emme toteuttaneet sovittuja juttuja ja menetimme liikaa palloja, Mäki kertoi.

Veto pelasi vajaalla kokoonpanolla sillä jenkkivahvistus Alexus Harrison oli sivussa ottelusta. Veto oli ottanut mukaan yli 300 korisliigaottelua pelanneen Karoliina Rytkösen, joka pelasi kauden ensimmäinen ottelunsa.

Vedon parhaana palkittiin Audrey Warren 23 pistettä, Michaella Porter saalisti 17 ja Cayro-Lyza Toomingas 13 pistettä. Hongan tehopelaajia olivat parhaana palkitun Walkerin ohella Emma Lampen 18 ja Emma Ristola 13 pistettä.

Veto matkustaa keskiviikkona EBT:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on lauantaina 19.lokakuuta, jolloin Forssa saapuu Vedon vieraaksi.

Veto: Isoranta 8/4, Rytkönen 2/2, R. Kujala 9/2, Kert 2/0, A. Kujala 2/2, Porter 17/15/7 syöttöä, Toomingas 13/5, Warren 23/4