Viikolla 41 vietetään valtakunnallista nuorisotyön viikkoa – Evijärvellä eri tahojen välinen yhteistyö on vilkasta 

Kuvituskuva Freepik.
Kuvituskuva Freepik.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

NUORISOTYÖN viikolla on tarkoitus nostaa esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi.  

–Evijärvellä nuorisotoimi kerää toimijoita yhteen ja koordinoi sekä järjestää monipuolista toimintaa nuorille. Nuorisotoimen kokoamasta toimintakalenterista on helppo nähdä Evijärvellä lapsille ja nuorille tarjottava harrastustoiminta, kertoo Evijärven liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski. 

–Yhteistyötä tehdään muun muassa nuorisovaltuuston, koulunuorisotyön, etsivä nuorisotyön, sekä seurakuntien ja 4H-yhdistyksen kanssa. 

Koulunuorisotyöntekijä on helposti lähestyttävä aikuinen koulun arjessa, jonka tehtävänä on järjestää oppilaille muun muassa välituntitoimintaa. Työn pääpaino on yläkoululla, mutta myös lukiolaiset ja alakoulun 5.–6. -luokkalaiset kuuluvat kohderyhmään. 

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat tukea ja ohjausta tai uusia tulevaisuuden näkymiä. Etsivä nuorisotyö on nuorilähtöistä, maksutonta ja luottamuksellista. Etsivät auttavat nuorta niissä asioissa, joissa nuori itse kokee tarvitsevansa apua ja heihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä. 

EVIJÄRVEN kirkkopiirin alueella tehtävä varhaisnuoriso- ja nuorisotyö on osa Kauhavan seurakunnan laajaa kasvatustyötä. Varhaisnuorisotyön toiminta sisältää alakoululaisille suunnatun kerhotoiminnan, koulujen kanssa tehtävän yhteistyön, leirit, retket ja tapahtumat. Toiminnalla tuetaan kotien ja koulujen kasvatustyötä sekä erityisesti kristillistä kasvatusta. Tavoitteena on, että seurakuntayhteydestä tulisi luonnollinen osa elämää. 

Helluntaiseurakunnan säännöllistä nuorisotyötä on sähköautokerho terveysaseman alakerrassa. Kesällä on leiri ja lisäksi Missiokahvilalla on nuorille järjestettyä toimintaa. 

Evijärven 4H:lla on paljon aktiivista kouluyhteistyötä. Nuorten työelämävalmiuksien vahvistaminen ja nuorten työllistyminen ovat Evijärven 4H-yhdistyksen tärkein painopistealue. 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti