Vuoden matemaattisten aineiden opettajaksi 2025 valittu Erkki Luoma-aho on väsymätön kehittäjäluonne

Erkki Luoma-aho palkittiin vuoden 2025 matemaattisten aineiden opettajana.
Erkki Luoma-aho palkittiin vuoden 2025 matemaattisten aineiden opettajana.

MATEMAATTISTEN Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry on valinnut vuoden 2025 matemaattisten aineiden opettajaksi lehtori Erkki Luoma-ahon Jyväskylän yliopiston normaalikoulusta.

–Erkki on koko uransa ollut intohimoinen matematiikan opetuksen kehittäjä ja sen merkityksen puolestapuhuja. Hän on korostanut matematiikan oppimisen tärkeyttä ja välttämättömyyttä sekä yksilön että yhteiskunnan kehityksessä, kuvailee Luoma-ahoa hänen kollegansa Tero Hirvi.

–Erkki on monesti ollut toteuttamassa paikallistasolla asioita, jotka myöhemmin ovat levinneet valtakunnallisesti, kuvailee MAOL-Keski-Suomi ry:n puheenjohtaja ja Luoma-ahon entinen kollega Sanna Nevala. Esimerkiksi 2000-luvun alkupuolella Schildtin lukiossa työskennellessään Luoma-aho opetti tietokoneavusteisen matematiikan kurssia – 10 vuotta ennen digitaalisia ylioppilaskokeita.

Luoma-aho on kehittänyt matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja painottavan lukiolinjan opintoja sekä Jyväskylän Lyseon lukiossa IT-linjaa, jonka opinnoissa voi yhdistää lukio-opinnot Jyväskylän yliopiston opintoihin. Hänelle on tärkeää kohdata opiskelijoita heidän omista lähtökohdistaan tarjoten apua niille, joille matematiikka tuottaa vaikeuksia. Valtakunnallisella tasolla Luoma-aho on kehittänyt matematiikan opetusta oppikirjantekijänä (Laskutaito, WSOY ja Juuri, Otava), toimimalla aktiivisesti GeoGebra-matematiikkaohjelmiston käyttöä edistävässä GeoGebra-verkostossa sekä lukion opetussuunnitelmien perusteiden laadinnassa työryhmän jäsenenä.

Luoma-aho on myös pidetty kollega:

–Työkaverina Erkki on rauhallinen, mukava, avulias ja sopivan rento. Hän myös mielellään jakaa osaamistaan ja nauttii, kun työyhteisöstä löytyy hyvää kokeilunhalua ja draivia, kertoo Sanna Nevala.

Luoma-aho itse ajattelee, että vaikka tunnustus kohdistuukin henkilöön, huomioidaan samalla myös kaikki ne, joiden kanssa hän on urallaan työskennellyt. ”Mitään en olisi saavuttanut ilman upeita kollegoitani!”

Erkki Luoma-aho on syntyisin Alajärveltä. Hän on asunut lapsuutensa ja nuoruutensa Vimpelissä sekä kirjoittanut ylioppilaaksi Vimpelin lukiosta vuonna 1993. Luoma-aho pitää edelleen yhteyttä kotiseudulleen. Hän on tuttu vieras Saarikentällä Vimpelin Vedon kotipeleissä. Hänen vanhempansa asuvat Luoma-aholla ja ovat vahvasti mukana kyläyhdistyksen ja kylätalon toiminnassa.

MAOL ry palkitsee vuosittain Vuoden matemaattisten aineiden opettajan. Tunnustuksella nostetaan esille opettaja, joka tunnetaan aktiivisena ja innostavana opettajana sekä kollegoiden että opiskelijoiden keskuudessa. Vuoden opettajan työ näkyy myös hänen oman luokkansa ja koulunsa ulkopuolelle. Palkintosumma on 5 000 euroa ja se tulee Otavan kirjasäätiöltä.

Vuoden matemaattisten aineiden opettaja palkitaan MAOL ry:n Koulutuspäivillä Raumalla Karin kampuksella 5.10.2024.

MAOL kiittää ja onnittelee vuoden matemaattisten aineiden opettajaa!

Lue myös nämä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti