Valmistavan opetuksen ja erityisopetuksen tarve kasvanut ennakoidusta Lappajärvellä

VALMISTAVAAN opetukseen sekä osaksi erityiseen tukeen eli erityisopetukseen tarvitaan lisäresurssia Lappajärvellä. Kuva: Pixabay.
VALMISTAVAAN opetukseen sekä osaksi erityiseen tukeen eli erityisopetukseen tarvitaan lisäresurssia Lappajärvellä. Kuva: Pixabay.

VALMISTAVAAN opetukseen sekä osaksi erityiseen tukeen eli erityisopetukseen tarvitaan lisäresurssia. Lappajärven kunnanhallitus päätti kokouksessaan 23. syyskuuta esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää 15 000 euron lisämäärärahan yhden opettajan palkkaamiseen.

Lappajärven yhteiskouluun eli perusopetukseen on tullut syyslukukauden 2024 alusta 10 uutta oppilasta. Näistä oppilaista seitsemän on tullut valmistavaan opetukseen (valo-opetus); valmistavassa opetuksessa on nyt yhdeksän oppilasta, kun keväällä tiedossa oli 3-4 oppilasta. Yhtenäiskoulussa on lisääntynyt tarve niin valmistavaan opetukseen kuin erityisopetukseenkin.

Kotiahola-tila ostetaan sittenkin

KUNNANHALLITUS hyväksyi kiinteistökaupat. Nissintien ja Hyytisentien risteyksessä sijaitsevasta Kotiahola-tilasta ostetaan noin 2 100 neliön määräala 6 300 eurolla. Kesäkuussa kunnanhallitus ei hyväksynyt kauppaa.

Lomatapiolan ranta-asemakaavaehdotus palautettiin tekniselle valiokunnalle

Kunnanhallituksen 9. syyskuuta pidetyn kokouksen jälkeen Lomatapiolan ranta-asemakaavaehdotuksessa pykälässä 129 on huomattu vähäinen virhe, jonka vuoksi kunnanhallitus oikaisee edellisen päätöksensä palauttamalla asemakaavaehdotuksen teknisen valiokunnan käsittelyyn. Asemakaavaehdotuksessa yksityistielinjauksessa on merkitykseltään vähäinen muutostarve, joka tulee kaavakarttaan päivittää ennen hyväksymiskäsittelyä.

Kuntayhtymä Kympin yhtymäkokoukseen 11. lokakuuta valittiin kunnan edustajiksi Ville Ala-aho ja varaedustajaksi Maria Viita-aho-Tohni.

KUNNANHALLITUS myönsi luvan kokoaikaisen toimistosihteerin palkkaamiseen 1.12.2024 lukien määräajaksi. Työajasta noin 40 prosenttia on rakennusvalvonnassa ja noin 60 prosenttia edunvalvonnassa. Vuoden 2024 alussa palkattiin toimistosihteeri, jonka työaika sekä rakennusvalvonnassa että edunvalvonnassa on 40 prosenttia, eli yhteensä 80 prosenttia. Toimistosihteerin sijainen halutaan taloon vuoden alusta, jotta sekä rakennusvalvonnan että edunvalvonnan asiat ehdittäisiin perehdyttää uudelle henkilölle. Kokoaikaisuutta perustellaan sillä, että edunvalvonnassa päämiesten määrä on ollut noin 120 toiminnan tultua kunnan hoidettavaksi. Nyt päämiesten määrä on noin 170, joiden lisäksi on vielä sijaisuustehtäviä. Edunvalvonnassa toimii edunvalvoja ja 1,4 toimistosihteeriä. Tämä henkilöstömäärä on todettu liian vähäiseksi.

Suosittelemme myös näitä juttuja

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti