Kortesjärven asukaslautakunta jakoi avustuksia kylätoimintaan

KORTESJÄRVEN asukaslautakunta kokoontui 10. syyskuuta.
KORTESJÄRVEN asukaslautakunta kokoontui 10. syyskuuta. Arkistokuva.

KORTESJÄRVEN asukaslautakunta kokoontui 10. syyskuuta.

Vuoden 2024 talousarviossa Kauhavan asukaslautakunnille on osoitettu kylätoiminnan avustuksiin 50 000 euron määräraha. Avustusmääräraha jaetaan eri asukaslautakuntien kesken alueiden eli entisten peruskuntien asukaslukujen suhteessa. Kortesjärven asukaslautakunnan alueen kylätoimintaan myönnettäväksi avustussummaksi muodostuu 6 250 euroa.

Asukaslautakuntien kylien toiminnan yleisavustukset ovat olleet haettavana kesäkuussa. Kylätoiminnalla tarkoitetaan asukkaiden omaehtoista ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa oman asuinalueen hyväksi. Avustukset myönnettiin aiempien vuosien tapaan yleisavustuksena kylätoimintaan sekä avustuksena tilojen ylläpitomenoihin 600 euroa, mikäli yhdistyksellä on ylläpidettävänään kylätalo tai muu kyläläisten käyttöön tarkoitettu tila ja 300 euroa, ellei yhdistyksellä ole kylätaloa tai muuta vastaavaa tilaa sekä osuus ylläpitokuluista.

6 250 euroa jaettiin seuraavasti: Kortesjärven Isomäen maamiesseura 784,62, Kortesjärven nuorisoseura 1 327,66, Kortesjärven Pirttisen Nuorisoseura ry 754,89, Kortesjärven Ylikosken maamiesseura 912,80, Purmojärven kyläyhdistys ry 300,00, Purmojärven Nuorisoseura ry 663,32, Kortesjärvi-Seura ry 300,00 ja Kortesjärven Ylikylän nuorisoseura 1 206,71 euroa.

Viihtyvyyttä lisätään tapahtuma-discolla

VUODEN 2024 talousarviossa on asukaslautakunnille osoitettu 4 800 euron määräraha alueen viihtyvyyden edistämiseksi. Kukin asukaslautakunta päättää oman osuutensa, eli 1 200 euron käyttämisestä.

Asukaslautakunta päätti yksimielisesti, että ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestetään tapahtuma-disco, yhteistyössä MLL:n, koulun vanhempainyhdistyksen ja Nuorisovaltuuston kanssa 11. lokakuuta ja toissijaisesti, jos varoja jää, järjestetään ikäihmisille kehonhuoltoon liittyvä ohjaustilaisuus. Toteuttamiseen haetaan sopiva yhteistyökumppani.

Kortesjärvi on mukana Tulevaisuuden kylä 2.0. -hankkeessa

MUISSA asioissa Kortesjärven asukaslautakunta keskusteli Tulevaisuuden kylä 2.0 -hankkeesta, johon Kortesjärvi on ilmoitettu mukaan yhtenä “kylänä”, jolloin Kortesjärven kylien yhdistykset voivat osallistua hankkeen pilottikylille suunnattuun toimintaan pilottikylinä. Kortesjärvi voi alueena osallistua muun muassa Imagokylät-teeman tapahtumiin ja myös asukaslautakunnan jäsenet voivat vapaaehtoistoimintana osallistua tilaisuuksiin ja hankkeen työpajoihin.

Asukaslautakunta keskusteli imago-työstä. Todettiin, että se on tärkeää. Esimerkiksi tanssilavoille tulee ihmisiä ympäri Suomen, jolloin matkailumarkkinointiin tulisi Kortesjärvenkin osalta kiinnittää enemmän huomiota.

Kuntosalin esittelypäivän suosio yllätti kaikki

Asukaslautakunta päätti toteuttaa joulukuusipuiston myös tänä jouluna yhteistyössä yrittäjien, yhdistysten ja koulujen kanssa kaupunginosan asukkaiden viihtyvyyden edistämiseksi. Tekniselle toimelle viestitään, että Kortesjärven keskustan alueen katuvalojen korjaus on edelleen kesken sekä torialueen reunakivet laittamatta sekä liikuntatoimea muistutetaan kuntosalin varustelun puutteista. Uudella salilla pidetty Kuntosali tutuksi -tilaisuus kiinnosti niin, että kansalaisopistolta toivotaan lisää vastaavia tilaisuuksia syksyn aikana.

Luitko jo nämä?

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti