Ankkurilaisia SM-turnauksessa – Viikon 40 Lyhyet uutiset

Ankkureiden nuoria lentopalloilijoita kisasi Rovaniemellä SM-alueturnauksessa. Kuva: Pixabay.
Ankkureiden nuoria lentopalloilijoita kisasi Rovaniemellä SM-alueturnauksessa. Kuva: Pixabay.

LENTOPALLON aluejoukkueiden SM-turnaus B-ikäisten osalta pelattiin viime viikonloppuna Rovaniemellä. Lännen ykkösjoukkueessa olivat mukana Alajärven Ankkureiden Neea Hautakangas sekä Olivia Rantalahti, kakkosjoukkueessa Iida Sillanpää ja Matleena Uusitalo. Ykkösjoukkue oli turnauksen viides, kakkosjoukkue kymmenes.

Kenelle Kauhavan kulttuuripalkinto?

KAUHAVAN elämänlaatulautakunta myöntää vuosittain Kauhavan kulttuuripalkinnon, jonka saajaa voi nyt ehdottaa kaupungin kotisivuilla tai postitse 28. lokakuuta saakka. Kulttuuripalkinnon saajaksi etsitään kulttuurin saralla ansioitunutta, joka on tehnyt Kauhavalle merkittävän kulttuuriteon. Saaja voi olla yksityinen henkilö tai ryhmä. Palkinnon arvo on 1 000 euroa ja se luovutetaan Kauhavan itsenäisyyspäiväjuhlassa. Viime vuosina kulttuuripalkinnon ovat saaneet Kauhavan nuorisoseura, Lakeuslife-nelikko, Ääniaalloilla-tapahtuma ja Sivuluisurock.

Vedolle sopimuksia

VIMPELIN VEDON Superpesismiehistössä pelaavat ensi kesänä jatkosopimuksilla seuran omat kasvatit Jussi Vihriälä ja Konsta Sova. Uusina pelaajina edustusjoukkueen harjoitusryhmään nousevat lukkarilupaus Ville Soini (1+1) Seinäjoen Maila-Jusseista sekä etukenttäpelaaja Akseli Huusko (2v) Veteli-Pesiksestä. Soini oli voittamamassa äskettäin Poikien Superpesiksen SM-kultaa Mansen väreissä.

Opetustoimen henkilöstökoulutuksen erillisistä määrärahoista luovutaan kokonaan vuodesta 2025 lähtien

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ julkaisi talousarvioesityksensä 23. syyskuuta 2024, jonka yhteydessä esiteltiin myös ministeriön hallinnonalan tuottavuusohjelma.

Merkittävänä muutoksena esityksessä on päätös, jonka mukaan opetustoimen henkilöstökoulutuksen erillisistä määrärahoista luovutaan kokonaan vuodesta 2025 lähtien. Tämä tarkoittaa, että aluehallintovirastot eivät myöskään enää järjestä maksutonta täydennyskoulutusta varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilöstölle seuraavana vuonna. 

Esityksen mukaan aluehallintovirastojen nuoriso-, kirjasto- ja liikuntatoimien täydennyskoulutus jatkuu normaalisti myös vuonna 2025.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on käynnistynyt imetysneuvolatoiminta

ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialueella on käynnistynyt uutena palveluna imetysneuvola. Imetysneuvola toimii osana neuvolapalveluita ja vastaanottoja on ympäri hyvinvointialuetta.  

Imetysneuvolasta asiakas saa tukea erilaisissa imetyshaasteissa aina raskausajasta imetystaipaleen päättymiseen saakka. Vastaanotot toteutetaan asiakkaan tarpeiden mukaan joko kotikäynteinä tai vastaanotolla perhekeskuksissa. Vastaanottoja pitävät neuvolan imetyskouluttajat.

Palvelu on asiakkaalle maksuton, ja siihen hakeudutaan esimerkiksi neuvolan chat-palvelun kautta OmaEP mobiilisovelluksella tai neuvolan puhelinpalvelun kautta numerosta 06 230 7900. Imetysneuvolaan voi varata ajan myös normaalin neuvolakäynnin yhteydessä.

Lue myös nämä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti