Mikkelinpäivänä pysähdytään arkkienkeli Mikaelin merkityksen äärelle 

Kuvituskuva.
Kuvituskuva arkistosta.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

MIKKELINPÄIVÄ, syksyn juhlapäivä, kutsuu meidät pysähtymään enkelien ja erityisesti arkkienkeli Mikaelin merkityksen äärelle. Vaikka enkelit saattavat tuntua etäisiltä ja mystisiltä, ne ovat Raamatun mukaan Jumalan lähettiläitä, jotka toimivat Hänen tahdossaan ihmisten auttajina, suojelijoina ja sanansaattajina. 

Arkkienkeli Mikael esiintyy Raamatussa erityisenä hahmona, jonka rooli liittyy usein taisteluun ja suojeluun. Hänet kuvataan voimakkaana ja rohkeana enkelinä, joka taistelee Jumalan puolesta pahuutta vastaan. Erityisesti Ilmestyskirjassa Mikael johtaa taivaallisten joukkojen taistelua lohikäärmettä, Saatanaa, vastaan ja voittaa sen. Tämä kuva on muistutus siitä, että vaikka maailma on täynnä pimeyttä ja pahuutta, Jumala ja Hänen voimansa ovat suurempia. 

Mikaelin nimi, joka tarkoittaa “Kuka on kuin Jumala?”, on itsessään jo viesti. Se muistuttaa meitä siitä, ettei ole ketään tai mitään, joka voisi ylittää Jumalan voiman ja rakkauden. Mikael on vertauskuva Jumalan puolustajasta ja oikeudenmukaisuuden puolustajasta. Hänen tehtävänsä on auttaa meitä näkemään, että Jumalan voima on aina suurempi kuin mikään meitä vastaan tuleva paha. 

Mikkelinpäivä muistuttaa myös lasten suojelusta. Mikaelin ja muiden enkelien roolia lasten elämässä korostetaan erityisesti tässä juhlassa. Jeesus itse sanoi: “Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä pienistä, sillä heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot” (Matt. 18:10). Tämä lupaus siitä, että enkelit valvovat meitä ja erityisesti lapsia, on lohdullinen ja rohkaiseva. Elämässä voi kohdata monenlaisia haasteita, mutta Jumalan rakkaus ja suojelu ovat aina läsnä. 

Mikkelinpäivä kutsuu meitä muistamaan, että emme ole yksin. Taistelussa elämän vaikeuksia vastaan voimme luottaa siihen, että Mikael ja enkelit ovat rinnallamme. Samalla meitä kutsutaan olemaan toistemme enkeleitä – tukemaan, auttamaan ja puolustamaan toisiamme. Vaikka emme näkisi enkeleitä fyysisesti, voimme kokea heidän vaikutuksensa monin tavoin: ystävien tuessa, rukouksessa, tai hiljaisessa sisäisessä lohdutuksessa, joka tuntuu tulevan jostakin meitä suuremmasta. 

Mainos

ARKKIENKELI MIKAEL ja hänen esimerkkinsä rohkaisevat meitä olemaan vahvoja, pysymään uskossa ja luottamaan Jumalan voimaan. Hän muistuttaa meitä siitä, että jokaisella meistä on rooli Jumalan suuressa suunnitelmassa. Olkaamme siis rohkeita Mikaelin tavoin, tietäen, että Jumalan voima ja rakkaus ovat aina meidän puolellamme. 

Tämä Mikkelinpäivä voi olla hetki, jolloin pysähdymme ja kiitämme Jumalaa Hänen läsnäolostaan enkelien kautta elämässämme. Voimme hiljentyä rukoukseen, pyytäen suojelua ja johdatusta arkkienkeli Mikaelilta ja muistuttaa itseämme, että Jumala on aina kanssamme, mitä tahansa elämä tuokin eteen. 

Jumala, kiitos enkeleistäsi, jotka suojelevat meitä. Kiitos arkkienkeli Mikaelista, joka taistelee puolestasi ja puolestamme. Anna meille rohkeutta kohdata elämän haasteet, ja auta meitä luottamaan siihen, että sinun voimasi on aina suurempi kuin mikään pimeys.  

-K.K- 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti