Onko kesää vielä jäljellä?  

Kesän kohokohtia oli Katajalahden venesataman kunnostustalkoot.
Kesän kohokohtia oli Katajalahden venesataman kunnostustalkoot.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

NO EI todellakaan ole. Sadot on korjattu, lehdet alkavat tippua puista, aamuisin auton lasit jäässä ja mikä pahinta, illat pimenevät jo maikkarin uutisten jälkeen – eli ei mitään havaintoa enää kesästä. Kesällähän aurinko paistaa melkein puoleen yöhön, leppoiset tuulet hulmuttavat harmaan kankeita hiuksia, nurmikot kasvavat kohisten, linnut livertävät aamuyöstä alkaen, sääsket inisevät korvan juuressa ja uimavedet ovat kuin linnunmaitoa. Näin ainakin mielikuvissa kevättalvella kesää odotellessa. 

Taas kummastellaan kuinka se kesä jälleen kerran kului kuin siivillä. Outo ilmaus, mutta jos edetään siipien avulla, niin vauhdilla varmaankin mennään. Vastapainoksi syksy ja talvi kuluu sitäkin hitaammin ja keväällä aika suorastaan matelee kesää odotellessa. Viimeistään kevättalvella aletaan tehdä suunnitelmia, mitä kaikkea kesällä sitten tehdään. Joku suunnitelma saattaa toteutuakin, mutta moni jää muhimaan ja odottamaan uusia kesiä. Ei syytä huoleen, sillä itse suunnittelu on monesti hauskempaa kuin toteutus. 

Syksyllä iltojen pimetessä tulee usein muistelleeksi, mihin se kesä oikein kului ja tuliko tehtyä mitään tähteellistä. Mökillä kesää viettävät puhuvat usein työleirille muuttamisesta ja sitähän se paljolti onkin. On nurmikon leikkuuta, rännien puhdistamista, veneen laittoa, terassin maalausta, mattojen pesua ja monenlaista muuta kiinteistöhuoltoa. Alkukesästä pitäisi ehtiä kalastelemaankin, mehiläispesät on hoidettava ajallaan ja mustikoitakin on saatava pakastimeen useampi sangollinen. Kantarelleja ja muita sieniä on mukava käydä metsistä koluamassa ja jos vielä on virtaa, niin puolukkaakin voisi poimia pari sangollista. Sitten onkin pian aika alkaa laittaa mökkiä talvikuntoon ja ympyrä alkaa olla sulkeutunut. 

Mainos

Kaikilla ei ole mökkiä, mutta arvatenkin suunnilleen samat kuviot asuinkuvioista riippumatta. 

Jos työleiriltä jää vielä aikaa ja virtaa, niin ne voi helposti kuluttaa osallistumalla kyläseuran hankkeiden toteutustalkoisiin. Niitä on nyt jatkunut vuodesta 2019 alkaen eikä loppua näy. Tosin ensi keväänä talkoita on tarjolla venesatamassa vain parin viikon ajan ennen veneilykauden alkua ja jäiden lähtöä. Sitä odotellessa mukavaa syksyä. 

Heikki Salmela 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti