Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on käynnistynyt imetysneuvolatoiminta

Imetysneuvolasta asiakas saa tukea erilaisissa imetyshaasteissa aina raskausajasta imetystaipaleen päättymiseen saakka.
Imetysneuvolasta asiakas saa tukea erilaisiin imetyshaasteisin. Palvelu on asiakkaalle maksuton. Kuvituskuva Freepik.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:


Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on käynnistynyt uutena palveluna imetysneuvola. Imetysneuvola toimii osana neuvolapalveluita ja vastaanottoja on ympäri hyvinvointialuetta.  

Imetysneuvolasta asiakas saa tukea erilaisissa imetyshaasteissa aina raskausajasta imetystaipaleen päättymiseen saakka. Vastaanotot toteutetaan asiakkaan tarpeiden mukaan joko kotikäynteinä tai vastaanotolla perhekeskuksissa. Vastaanottoja pitävät neuvolan imetyskouluttajat.

Palvelu on asiakkaalle maksuton, ja siihen hakeudutaan esimerkiksi neuvolan chat-palvelun kautta OmaEP mobiilisovelluksella tai neuvolan puhelinpalvelun kautta numerosta 06 230 7900. Imetysneuvolaan voi varata ajan myös normaalin neuvolakäynnin yhteydessä.

Imetysneuvolan käynnistäminen on osa laajempaa työtä vauvamyönteisyyden edistämiseksi Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen neuvolapalveluissa. Vauvamyönteisyydellä tarkoitetaan imetyksen, laadukkaan varhaisravitsemuksen ja vanhemmuuden tukemista. Toiminta pohjaa WHO:n ja Unicefin luomaan vauvamyönteisyysohjelmaan.

Mainos

Imetysviikkoa vietetään viikolla 40

Kansainvälistä imetysviikkoa vietetään vuosittain maailmalla aina elokuussa. Suomessa imetysviikko on syksyisin aina viikolla 40. Imetysviikon tarkoituksena on nostaa imetyksen merkitys yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä saavuttaa konkreettisia tuloksia imetyksen edistämistyössä.  

Tänä vuonna imetysviikon teemana on “Imetystuki kuuluu kaikille vanhemmille”. Tällä halutaan nostaa esiin erilaisia tekijöitä imetyksen eriarvoisen toteutumisen taustalla, sekä muistuttaa imetyksen roolista osana YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.  

Tiedetään, että imetyksen yhdenvertainen toteutuminen on yksi keino tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentamiseen. Kuitenkin tutkimusten ja kokemusten mukaan imetysohjaus jää Suomessa usein riittämättömäksi niille, jotka syystä tai toisesta tarvitsisivat enemmän tukea. Imetysohjausta ei myöskään saisi joutua odottamaan, vaan haasteisiin tulisi saada apua mahdollisimman nopeasti. 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti