HUOM!
Tänään torstaina 19.9. klo 9:30 alkaen siirrymme uuteen kirjautumisjärjestelmään. Muutoksen aikana kirjautuminen ei ole mahdollista. Pahoittelemme häiriötä.

Kunnanhallitus odottaa, että Soinissa jatkaa itsenäinen apteekki

Keskustelun jälkeen Soinin kunnanhalllitus edellyttää, että Soinissa jatkaa itsenäinen apteekki.
Keskustelun jälkeen Soinin kunnanhalllitus edellyttää, että Soinissa jatkaa itsenäinen apteekki.

SOININ kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan 16. syyskuuta muun muassa Fimean tiedustelua apteekkipalvelun jatkosta Soinissa. Soinin apteekin apteekkari on ilmoittanut luopuvansa Soinin apteekin apteekkiluvasta 20.8.2024, jolloin Soinin apteekin apteekkilupa on tullut avoimeksi. Tässä yhteydessä Fimea harkitsee Soinin apteekin muuttamista sivuapteekiksi, sillä tällä hetkellä Soinin apteekki lukeutuu Suomen pienimpien itsenäisten apteekkien joukkoon.

Pohjaesitys pykälässä oli, että kuulemiskirje merkitään tiedoksi ja kunnanhallitus hyväksyy esitettyjen perustelujen pohjalta Soinin apteekin muuttamisen sivuapteekiksi tarvittaessa. Soinin kunta pitää erittäin tärkeänä, että apteekkipalvelut ovat jatkossakin Soinissa saatavilla.

Keskustelun jälkeen kunnanhallituksen kanta muuttui: lausunnossa todetaan, että se odottaa itsenäisen apteekin jatkavan Soinissa.

Uusia luottamushenkilöitä koulutetaan digikoulutuksella

KUNNAN työntekijöille ja luottamushenkilöille hankitaan vuodeksi 2025 koulusta EDUHousen kautta. EDUHouse tuottaa digikoulusta monelta eri aihealueelta. Koulutukset ovat henkilöstön täydennyskoulutusta. Eduhousen tarjoama digialusta mahdollistaa kattavat koulutukset sekä koko henkilöstölle, että luottamushenkilöille. Luottamushenkilöt voivat myös käydä henkilöstölle suunnattuja koulutuksia, sekä heille erikseen räätälöityjä tietopaketteja. Tämä koulutustapa mahdollistaa myös uusien luottamushenkilöiden kouluttautumisen uudelle valtuustokaudelle, mikä alkaa vuonna 2025.

Koulutukset maksavat 590 euroa/kuukausi, jolloin vuoden koulutuslisenssi maksaa kokonaisuudessaan 7 080 euroa

Kunnanhallitus päätti, ettei Soinin kunta hae harkinnanvaraista valtionosuutta.

Soinin kunta tukee Epanet-verkostoa myös vuonna 2025. Kunnanhallitus varaa vuoden 2025 talousarvioon avustusta Epanet-verkostolle 2 698 euroa.

Emmi Salolle sponsoritukea

LENTOPALLOILIJA Emmi Salon tukemista jatketaan. Kunnanhallitus myönsi Salolle 500 euron kummisponsorituen, joka toteutetaan peliasumainoksella.  Kunta on aiemmin tukenut Emmi Salon urheilu-uraa 500 eurolla viime kaudella. Salo edusti aikaisemmin jyväskyläläistä JyväsLentistä, mutta seura on vaihtunut Nurmon Jymyyn. Joukkue pelaa naisten kakkossarjaa.

Lue myös nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

kirjautumatta