HUOM!
Tänään torstaina 19.9. klo 9:30 alkaen siirrymme uuteen kirjautumisjärjestelmään. Muutoksen aikana kirjautuminen ei ole mahdollista. Pahoittelemme häiriötä.

Viikon 38 Lyhyet uutiset: JPK aloitti kautensa Alavudella 

Järviseudun Pallokerhon edustusjoukkueen ensimmäinen kausi jääkiekon kakkosdivisioonassa on käynnistynyt. Kuva: JPK.
Järviseudun Pallokerhon edustusjoukkueen ensimmäinen kausi jääkiekon kakkosdivisioonassa on käynnistynyt. Kuva: JPK.

APV onnistui kääntämään itselleen tasaisen taiston perjantaina 13. syyskuuta, kun JPK käynnisti kautensa jääkiekon kakkosdivisioonassa Alavudella. Ottelu päättyi maalein 7–5. Ilya Barinov teki JPK:n seurahistorian ensimmäisen kakkosdivarimaalin ja seuraava maali oli Toivo Joensuun ensimmäinen Edustuksen paidassa. Myös Juho Männistö, Mika Ilomäki ja Santeri Kari onnistuivat maalinteossa. Seuraavan ottelunsa JPK pelaa Hela-Kiekkoa vastaan Kauhavalla perjantaina. 

Ankkureille sopimuksia 

ALAJÄRVEN ANKKURIT on solminut kausille 2025–2026 sopimukset Antton Peltomäen ja Atte Kuosmasen kanssa.  

Vimpeli etsii nimikkoneuletta 

VIMPELIN kunta yhteistyössä Vimpelin Yrittäjien sekä K-market Vedon kanssa järjestää neulesuunnittelukilpailun. Neulemallin tulee ilmentää paikkakuntaa, sen ominaispiirteitä tai vimpeliläistä identiteettiä. Lisätietoja kunnan nettisivulta. 

Maakuntavaltuusto kokoontui 

MAAKUNTAVALTUUSTO hyväksyi Etelä-Pohjanmaan maakuntakaava 2050:n 16. syyskuuta. Se myös päätti nimetä maakuntahallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi Sari Oja-Lipastin (kesk.) edesmenneen Marja-Leena Laakson tilalle. Lisäksi maakuntavaltuusto valitsi maakuntahallitukseen uudeksi jäseneksi Anita Ammesmäen (kesk.). Alajärven kaupunginvaltuusto on päättänyt valita maakuntavaltuuston varajäseneksi sen jäljellä olevaksi toimikaudeksi Heikki Hongon (ps.) Kari Korhosen tilalle, joka toimi Anne Matokankaan varajäsenenä.  

Raakkuja istutettiin Ähtävänjokeen 

ETELÄ-POHJANMAAN ELY-keskuksen ja Jyväskylän yliopiston yhteistyöllä, Ympäristöministeriön myöntämän uhanalaisrahoituksen turvin soralaatikoissa kasvatetut noin 1 000 raakun poikasta vapautettiin viime viikolla Ähtävänjokeen jatkamaan kasvua. Ähtävänjoen raakkukanta on kriittisessä tilassa, sillä joessa elää enää alle 1 000 lähes 200-vuotiasta simpukkaa. Yksi istutus ei riitä turvaamaan lajin säilymistä, joten Ähtävänjoessa kasvatetaan jo uutta, vuonna 2023 syntynyttä raakkusukupolvea. 

Vedolle Superiin jatkosopimuksia 

VIMPELIN VETO julkisti jatkosopimukset Matias Rinta-ahon sekä Atte Kortehisto ja Veeti Kortehiston kanssa. Rinta-ahon sopimus on kolmevuotinen. 32-vuotias Rinta-aho on edustanut Vetoa jo 15 kauden ajan. Nurmon Jymyn kasvatit jatkavat vuoden mittaisilla sopimuksilla. 

Pasi Tyynelä jatkaa Vimpelin Vedon Superpesisjoukkueen 2. pelinjohtajana kaudelle 2025. Lokakuussa pelinjohtotehtävät aloittava Jussi Parvi saa aisaparikseen kokeneen pesismiehen. Tyynelällä on palkintokaapissa Vedon väreissä voitettu värisuora: 1 SM-kulta,1 SM-hopea ja 1 SM-Pronssi. 50-vuotias Tyynelä lähtee uuteen kauteen motivoituneena.  

–Lähden innolla tekemään töitä tutun pelinjohtajan kanssa, Tyynelä kertoo. 

Korisliigasopimuksia 

NAISTEN Korisliigakauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimukset Anni Kujalan ja Riikka Kujalan kanssa. Joukkueen kapteenina pelaava Anni Kujala aloittaa jo 12. kautensa naisten pääsarjatasolla. Pelinrakentaja Riikka Kujalalle lokakuussa alkava kausi on kymmenes. –Anni ja Riikka ovat jo usean kauden ajan olleet merkittävissä rooleissa Vedon pelaamisessa. On mahtavaa, että he jatkavat myös kauden 2024–2025. He tuovat yhteensä 488 Naisten Korisliiga -pelin kokemuksella tietynlaista rauhallisuutta sekä varmuutta meidän takakentälle. Uskon, että he tulevat olemaan myös tulevalla kaudella erityisen tärkeitä pelaajia Vedolle, kertoi Jarkko Mäki Vedon valmennuksesta. 

Lue myös nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

kirjautumatta