HUOM!
Torstaina 19.9. klo 9:30 alkaen siirrymme uuteen kirjautumisjärjestelmään. Muutoksen aikana kirjautuminen ei ole mahdollista. Pahoittelemme häiriötä.

SC Alajärven naiset nousivat kakkosdivariin: ”Nopeus valttikorttina lähdetään haastamaan”

S.C. Alajärvi lähtee haastamaan kakkosdivisioonan joukkueita Tuomo Pollarin (kesk.) ja Mika Valppaan (vas.) johdolla.
S.C. Alajärvi lähtee haastamaan kakkosdivisioonan joukkueita Tuomo Pollarin (kesk.) ja Mika Valppaan (vas.) johdolla.

S.C. ALAJÄRVEN naisten joukkue teki paluun Pohjanmaan salibandykentille viisi vuotta sitten. Viime keväänä, neljännen kautensa päätteeksi se nousi kolmosdivarista kakkoseen.

–Viime kaudella nousukarsintaan pääsy oli tavoitteena ja se toteutuikin. Alkukausi oli vaikea, mutta kevätpuolella tuli 13 peräkkäistä voittoa, kertoo valmentaja Tuomo Pollari. Aiempina vuosina nousuhaaveita on hillinnyt pelaajaringin pienuus, viime kaudelle vahvistuksia saatiin mukaan ja nyt lähdetään uuteen kauteen lähes samalla kokoonpanolla. Joitakin uusia pelaajia on mukana.

 –On mielenkiintoista ja mukavaa lähteä uuteen sarjaan ja nähdä, mikä siellä on taso. Sarjassa on nyt kolme uutta joukkuetta, kun Valattaret sekä Jalas nousivat myös. Muilla joukkueilla rutiinia on ehkä enemmän, mutta joka peliin lähdetään taistelemaan pisteistä. Kaikkia ei ole pakko voittaa, kunhan saadaan hyvä peli ja tulee onnistumisia. Päätavoite on säilyttää sarjapaikka ja tehdä kiusaa vastustajille mahdollisimman paljon. Hyvänä päivänä voidaan haastaa kaikki joukkueet, sillä joukkueessa on todella nopeita pelaajia: karvaus ja vastahyökkäykset kompensoivat pallollista peliä.

Joukkueen toisena valmentajana toimii Mika Valpas.

Kotiturnaus käynnistää kauden

KAPTEENI Sari Hallapuro oli mukana reilu parikymmentä vuotta sitten, kun SC Alajärven naiset pelasivat kakkosdivaria. Hän palasi lajin pariin tauon jälkeen neljä vuotta sitten.

Hallapuro lähtee alkavaan kauteen toiveikkain mielin.

–Nurmossa pelatussa epävirallisessa kauden avausturnauksessa kohtasimme neljä vastustajaa tulevasta sarjasta ja peleistä jäi hyvä fiilis: pallo pyöri pääasiassa vastustajan päässä. Kiinnitimme kyllä huomiota siihen, että kakkosdivarin maalivahteja oli vaikeampi ohittaa kuin kolmosen.

Kausi käynnistyy kotiturnauksella 29. syyskuuta, kun SC Alajärvi kohtaa monitoimihallilla Valattaret ja FBC Jeppiksen, joista Valattaret on Hallapuron mukaan tuttu, aina kova vastustaja ja Jeppiksen kanssa oli Lady Open -turnauksessa kova, tasainen vääntö.

Hallapuro kehuu joukkueen hyvää henkeä ja sitoutuneisuutta.

–Ringissä on hyvin pelaajia ja kilpailua pelipaikoista on positiivisessa mielessä. Joukkueessa on motivoitunutta, luotettavaa, taitavaa ja mukavaa väkeä. On hienoa, että meillä on tällainen yhteisöllinen porukka, jossa on monen ikäisiä ja erilaisia naisia.

Rääkkylästä Evijärvelle – salibandy kulkee mukana

YKSI S.C. Alajärven tuoreista vahvistuksista on evijärveläinen Sanna Luostarinen. Hän näki kesällä sosiaalisessa mediassa ilmoituksen, että joukkueen harjoituksiin voi tulla mukaan.

–Tuntui, että voisin pelata enemmänkin kuin vain höntsää, eli into salibandyyn on kova. Aluksi mietitytti, riittääkö oma taso kakkosdivarin joukkueeseen, mutta treenit ovat sujuneet ihan mukavasti. Joukkueen meno on ollut kyllä innostavaa ja minut on otettu tosi hyvin mukaan porukkaan. Tuntuu, että joukkueessa on halua mennä koko ajan eteenpäin, Luostarinen kertoo.

–Olen lähdössä alkavaan kauteen hyvillä mielin, vaikka treeneihin alun perin ilmoittautuessani en osannut ajatella, että olisin heti peleissä mukana. Odotan innolla ja toivon, että saadaan rakennettua hyvää peliä turnauksissa ja keskityttyä omaan tekemiseen. Iso merkitys on sillä, että jokainen voi hyödyntää parhaita ominaisuuksiaan pelipaikoilla. Vielä kaikki pelipaikat eivät ehkä ole täysin selvillä. Erityisesti toivon, että oma pelaaminen menisi eteenpäin.

Aiemmin Luostarinen on pelannut lentopalloa, jalkapalloa ja jääkiekkoa. Luostarinen on lähtöisin Rääkkylästä Joensuun lähistöltä, missä salibandy tuli tutuksi ja harrastus jatkui myös opiskeluvuosina Helsingissä. Hän muutti reilu vuosi sitten Evijärvelle ja on sielläkin päässyt mukaan harrastajaporukkaan.

–Olen Keski-Pohjanmaan ProAgrialla maidontuotannon asiantuntijana ja ajelen päivisin sinne suuntaan, mutta hyvin on työn ja treeneissä käymisen yhdistäminen onnistunut.

Sanna Luostarinen aloitti kesällä S.C. Alajärven riveissä.
Sanna Luostarinen aloitti kesällä S.C. Alajärven riveissä.

Lue myös nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

Ilmaiseksi