Pohojammaan Vetomiesrallia ajetaan Evijärvellä ja Kauhavan Kortesjärvellä

Pohojammaan Vetomies -ralli ajetaan Evijärvellä ja Kortesjärvellä syyskuun viimeisenä lauantaina. Kuva: Tero Kuorikoskelta.
Pohojammaan Vetomies -ralli ajetaan Evijärvellä ja Kortesjärvellä syyskuun viimeisenä lauantaina. Kuva: Tero Kuorikoskelta.

KESKI-POHJANMAAN MOOTTORIURHEILIJAT RY järjestää Järviseudulla 28. syyskuuta Pohojammaan Vetomiesrallin, jonka startti tapahtuu kello 12 alkaen Evijärvellä, Mäntyhovin piha-alueella. Kilpailuun odotetaan 80–100 ajoneuvoa. 

–Kilpailun erikoiskokeet ovat “pohjalaisella vaatimattomuudella” valittu, joten ne ovat huippuluokkaa, mutta yleisöä ei unohdeta, ja meillä onkin ollut ilo ja kunnia saada mukaan aktiivisia kyläyhdistyksiä ja harrasteseuroja järjestämään huippuolosuhteet merkityille yleisön katselualueille, kertoo Tero Kuorikoski Keski-Pohjanmaan moottoriurheilijoista.  

–Evijärvellä ja Kauhavan Kortesjärvellä ajetaan kaksi pätkää kahteen kertaan, eli yhteensä neljä erikoiskoetta. Reittikartan ja aikataulun saa Mäntyhovista lippujen oston yhteydessä, niistä näkee ajo-ohjeet teiden sivupistoilta suluille ja virallisille katselualueille, missä palvelevat grillit ja kahviot. 

Kilpailukeskus sijaitsee Evijärven nuorisoseuralla, jossa voi tutustua tiimeihin ja autoihin.   

–Tämä ralli on järjestetty aiemmin pääasiassa Kaustisen ympäristössä, mutta on tarkoitus järjestää Pohjanmaan seudulla eri pitäjissä myös tulevaisuudessa, jos alueen kuljettajat tapahtumaa haluaa. Aina tarvitaan kyllä aktiivitoimijoita yhteistyökumppaneiksi, että näitä kilpailuita on mahdollista järjestää.  Nyt ajetaan Evijärvellä ensimmäisen kerran. Aiemmin paikkakunnalla on ajettu rallia muutaman kerran: kun rallin F-Cupia on ajettu Kauhavalla, niin erikoiskokeet on tulleet samoille seuduille. On hienoa, että pieniin kuntiin voidaan järjestää säpinää: tulee paljon majoittujia ja kävijöitä, jotka myös jättävät rahaa kuntiin. 

–Huomattiin että alueella on muutama hyvä tie, joilla voisi ajaa kohtuukustannuksilla, ja paikallisilla tuntui olevan kiinnostusta. Aiempina vuosina tähän kisaan on väkeä tullut ympäri Suomea ja porukkaa on ollut liikkeellä tosi paljon, etenkin sarjakisat ovat vetäneet alueen majoituskapasiteetin täyteen. Järjestämissämme kisoissa on aina ollut hyvät palkinnot ja kisoista on tykätty. Nytkin ajetaan Pohojammaan vetomies -tittelistä, luvassa on hyvä rahapalkinto menestyneille ja muille pyttyjä. 

Keski-Pohjanmaan moottoriurheilijat on melko pieni seura.  

–Yleensä tällaiset seurat ovatkin muutaman aktiivin kerhoja, jolloin tarvitaan talkoovoimia ja sponsoreita, että voidaan kilpailijalle mahdollisella hintatasolla järjestää kisat. Rallien järjestäminen on aina kova ponnistus. Toivottavasti saataisiin väkeä kilpailemaan. Tiimit ovat oppineet, että viime hetkellä ilmoittaudutaan. Aikaisempina vuosina autoja on ollut mukana 100–140, mutta nyt odotus on pienempi: kisoja on vielä paljon ja etenkin Keski-Suomen kisat vetävät kilpailijoita.  

ALUEEN ASUKKAITA, joita kilpailu ja sen erikoiskokeet koskevat, on tiedotettu ja annettu ohjeet kilpailun ajalle.  

–Tiet suljetaan ELY-keskuksen luvalla ja siihen liittyy, että vain pakottavan tarpeen vuoksi läpikulku saatettuna on mahdollista. Kauppareissu ei tätä kriteeriä täytä, Kuorikoski toteaa.  

Muistatko nämä?

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue juuri

julkaistu

Isojako digilehti

Ilmaiseksi