HUOM!
Torstaina 19.9. klo 9:30 alkaen siirrymme uuteen kirjautumisjärjestelmään. Muutoksen aikana kirjautuminen ei ole mahdollista. Pahoittelemme häiriötä.

Ankkurinaiset Ykköspesikseen

Alajärven Ankkureiden naisten joukkue nousi suomisarjasta Ykköspesikseen. Arkistokuva.
Alajärven Ankkureiden naisten joukkue nousi suomisarjasta Ykköspesikseen. Arkistokuva.

SUOMISARJAN lohkovoittajista muodostettu viiden joukkueen noususarja huipentui viikonloppuna. Ankkureiden sarjanousu Ykköspesikseen varmistui Hyvinkäällä, kun se otti pisteet tuloksella 0–2 (0–18, 4–5). Ykköspesis-paikka on Ankkureille historiallinen, sillä Alajärvellä ei ole tätä ennen koskaan pelattu pesäpalloa naisten kahdella ylimmällä sarjatasolla. Uutta polvea kohti Suomen kärkeä nousee kohisten: Ankkureiden C-tytöt voittivat aluemestaruuden niin ikään viikonloppuna.

Litmanen Ankkureihin

ALAJÄRVEN ANKKUREIDEN Superpesismiehistö vahvistuu ensi kaudelle Siilinjärven Pesiksen kasvatti Matias Litmasella. Litmanen liittyy rinkiin yksivuotisella sopimuksella. Hän edusti viime kaudella JymyJusseja ja iski runkosarjassa reilut 130 kärkilyöntiä. Viime kesänä hän debytoi aikuisten Itä-Länsi-ottelussa. Ankkureita edustanut Juho Ihamäki sen sijaan ei jatka pelaajauraansa.

Thil ja Rannanpää jatkavat Vedossa

VIMPELIN VEDON Korisliiga-joukkueessa ovat mukana tulevallakin kaudella Heta Thil ja Neea Rannanpää.  Rannanpää on Vedon kasvatti ja pelaa Korisliigan lisäksi valtakunnallista 19-vuotiaiden ykkösdivaria Lapuan Korikobrien joukkueessa. Thil on Korikobrien kasvatti ja pelaa niin ikään 19-vuotiaiden ykkösdivisioonaa.

Kulttuurihistoriaa museolla

LAPPAJÄRVEN MUSEOLLA järjestetään lauantaina 14. syyskuuta kello 12–16 Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan kuuluva luentotilaisuus. Arkeologi Janne Rantanen Seinäjoen museosta kertoo aiheesta ”Muinaislöytöjä vesi- ja maakulkureittien varrelta”, dosentti Heikki Rantatupa Jyväskylästä ”Pietarsaaren Markista kirkkotielle ja markkinoille – Vanhat kulkuyhteydet Järviseudulla” ja kansatieteilijä Tuija Ahola Lappajärveltä luennoi Lappajärven rovasti Jaakko Fellmanin verkostoista.

Aki Ruotsala Kympin johtoon

SEINÄJOKELAINEN ekonomi, KTM Aki Ruotsala valittiin Kuntayhtymä Kympin johtajaksi. Johtajan valintaan edettiin virkavaalin kautta, missä Piia Kaunisto sai kuusi ja Ruotsala kahdeksan ääntä. Ruotsala työskentelee Etelä-Pohjanmaan Työ- ja elinkeinotoimistossa palvelujohtajana. Lisäksi yhtymähallitus valitsi hallinto- ja taloussuunnittelijan virkaan Päivi Pyynyn.

M-market sulki ovensa

LAPPAJÄRVEN Itäkylässä toiminut M-market oli avoinna viimeistä päivää tiistaina.

Lue myös nämä uutiset ja jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

Ilmaiseksi