”Liike tulee olemaan vahvuutemme myös tällä kaudella” – JPK aloittaa kakkosdivarissa

Petri Koskenmäki (vas.) ja Sami Seppälä luotsaavat JPK:n edustusjoukkueen ensimmäiseen kauteen kakkosdivisioonassa.
Petri Koskenmäki (vas.) ja Sami Seppälä luotsaavat JPK:n edustusjoukkueen ensimmäiseen kauteen kakkosdivisioonassa.

JÄRVISEUDUN PALLOKERHO aloittaa kautensa jääkiekon kakkosdivarissa vieraspelillä 13. syyskuuta APV:ta vastaan. Ennen sitä tuntumaa uuteen sarjaan otetaan harjoituspeleissä Kauhavan Hela-Kiekkoa vastaan.

–Ensimmäinen peli antoi uskoa ja näytti, että tasakentällisin pystytään haastamaan. Kakkosdivarissa erikoistilanteet ovat aiempaa suuremmassa roolissa. Vauhtiakin oli eri tavalla kuin kolmosessa, kertoo joukkueen valmentaja Sami Seppälä.

–Helppoja 60-minuuttisia ei ole luvassa, vaan joka vaihdossa on oltava hereillä.

Joukkueen runko on pysynyt pääosin samana kuin viime kaudella. Kolme junioria on noussut viime vuoden Akatemia-joukkueesta edustusjoukkueeseen ja Seppälä uskoo, että heistä kehkeytyy kauden aikana kantavia voimia. Tälle kaudelle Akatemia-joukkuetta ei ole laitettu. Kolme pelaajaa on lähtenyt.

Maalivahtina aloittaa Ilveksen kasvatti Lassi Viljanen ja tuorein vahvistus on Maksim Korobeinikov, joka on viimeksi pelannut kakkosta Närpiön Kratissa ja aiemmin pelikokemusta on kertynyt Ruotsista, Kazakstanista, Kanadasta ja USA:sta.

–Joukkue on ehkä vähän nuorempi kuin viime kaudella. Meillä on nälkäisiä nuoria kirittämässä vakiopelaajia, hyvä rosteri, ja luulen, että onnistumisia tulee aiempaa laajemmalla rintamalla, Seppälä arvelee.

Armeija tuo perinteisesti vaihtuvuutta kokoonpanoon, sillä sekä syksy- että kevätkaudella harmaissa on muutama pelaaja.

–Nälkää ja intoa on, eli merkit ovat hyvät. Joukkue on ollut innokas treenaamaan. Toivotaan, että kaikki pysyvät terveinä eikä tule isompia loukkaantumisia.

Seppälän mukaan joukkue lähtee kauteen entisellä sapluunalla, mutta pelin rakentamista täytyy miettiä ja harjoitella niin, että paletti pysyy kasassa täydet 60 minuuttia.

Mainos

–Peli tulee olemaan tietyllä tavalla tarkempaa. Vastassa on pykälää taitavampia vastustajia, jotka ottavat virheistä kiinni ja iskevät. Liike tulee olemaan vahvuutemme myös tällä kaudella.

Sarjaportaan vaihdos aiheuttaa muun muassa pelimäärän lisääntymisen noin kolmanneksella.

–Vapaaviikonloppuja ei juuri ole, tuumaa joukkueenjohtaja Petri Koskenmäki. Pelimatkat eivät isossa kaavassa muutu, sillä nyt pelataan pääasiassa entisten pelikumppanien ykkösjoukkueita vastaan. Paikallisvastustajat eli Kauhava ja Alavus kohdataan perjantaisin, muuten pelit ovat pääasiassa lauantaisin.

Ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa 28. syyskuuta, jolloin kurikkalaiset saapuvat Alajärvelle.

–Odotan, että halli olisi täynnä kotipeleissä. Kuvittelisi, että tasaiset ja kovat pelit saisivat jääkiekkoväen liikkeelle. Viime keväänä halli oli täynnä. Siihen kun pääsisi, olisi kiva pelata, Koskenmäki tuumii.

–Pääsylipputulot muodostavat ison osan seuran budjetista. Sarjanousu lisäsi kustannuksia ja tulojen myötä pelaajillekin jäisi vähemmän maksettavaa.

JPK lähtee sarjaan haastajana.

–Altavastaajana pelaaminen sopii meille ja on varmasti helpompi rooli. Kyllä kakkosessa on jo odoteltukin, että milloin me noustaan ja näille tutuille joukkueille olemme hyvä haastaja. Tiukkoja pelejä on joka tapauksessa odotettavissa. Toivottavasti saadaan alkuun onnistumisia, jotka siivittävät joukkuetta eteenpäin.

Lue myös nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu