Alajärvi rakentaa hiekoitushallin

Alajärven kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 2. syyskuuta muun muassa poikkeuslupaa hiekoitushallin rakentamiseen.
Alajärven kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 2. syyskuuta muun muassa poikkeuslupaa hiekoitushallin rakentamiseen.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 2. syyskuuta hyväksyä kaavasta poikkeamisen koskien uuden hiekoitushallin rakentamista Teollisuusalue-tilalle.  Asemakaavassa tontti on osoitettu ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialueeksi. Tontille rakennetaan noin 300 neliön suuruinen hiekoitushalli.  Rakennuspaikalla on ennestään 425 neliön hiekoitushalli, 218 neliön kylmä varasto sekä 2 505 neliön halli. Rakennuspaikalla on myös noin 423 neliön hiekkavarasto, jolle haetaan samassa yhteydessä poikkeamislupaa. Se sijaitsee osittain rakennusalueen ulkopuolella sekä noin 0,6 metriä istutettavaksi varatun alueen osalla.

Kaupunki suostuu hakemukseen ehdolla, ettei rakennettavaa hallia käytetä konehallina, eikä siellä varastoida muuta kuin hiekoitushiekkaa.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus myönsi Alajärven kirkonkylän nuorisoseuralle korotonta lainaa 9 348,60 euroa seurantalon kunnostukseen. Talon maalaus ja kunnostus on tehty ennen Aalto-viikkoa. Hanke saa ELY-keskuksen kautta tukea 6 076 euroa eli 65 prosenttia kustannuksista.

Mainos

Etelä-Pohjanmaan Korkeakouluyhdistys ry:lle myönnettiin Epanet-korkeakouluverkoston koordinoinnin jatkorahoitusta 12 756 euroa vuodessa vuosille 2025–2027.

Boreal Hanmoodolle avustusta uuden tilan sisustamiseen

Boreal Hanmoodo Alajärvi ry:lle myönnettiin 2 000 euron avustus tatamimaton ja muiden tarvikkeiden hankintaan.  Määräraha kohdennetaan Matti Mäkelän perinnöstä. Boreal Hanmoodo Alajärvi ry on kamppailulajeja tarjoava seura, jossa on 30 aktiivista harrastajaa. Harrastajat ovat 7–50-vuotiaita. Seura on yksi Suomen suurimmista Hanmoodo-seuroista.

Seura on löytänyt sopivan tilan toiminnan jatkamiseen, mutta tila ei ole suoraan käyttökelpoinen. Oleellisinta on saada tilaan harjoitteluun sopiva alusta ei tatamimatot. Tilassa on pylväät, joiden takia kaupungin painimatto ei sovi sinne. Rahaa tarvitaan myös pukuhuoneiden varustamiseen sekä varustetelineisiin.

Lue myös nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu