26. jääkäriseminaari vie heimosotiin, Tekla Hultinin jäljille ja jääkäreiden maailmaan

Jääkäriseminaaripäivänä pääsee tutustumaan Suomen jääkärimuseoon Kortesjärvellä.
Jääkäriseminaaripäivänä pääsee tutustumaan Suomen jääkärimuseoon Kortesjärvellä.

LAUANTAINA 7. syyskuuta järjestetään jo 26. kerran kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin jääkäriseminaari Kauhavan Kortesjärvellä. Seminaaripaikkana on yhtenäiskoulun monitoimisali. Seminaarin ohjelma tarjoaa jälleen uutta tietoa ja ajankohtaisia näkökulmia jääkäriliikkeeseen ja maamme itsenäistymisen vaiheisiin.

Euroopan historian dosentti Oula Silvennoinen luennoi heimosodista. Hän julkaisi aiheesta vuonna 2019 yhdessä tutkija ja tietokirjailija Aapo Roseliuksen kanssa paljon huomiota saaneen kirjan Villi itä. Suomen heimosodat ja Itä-Euroopan murros 1918–1921. Toimittaja Helena Kujala kertoo puolestaan Tekla Hultinin elämäntyöstä. Kujala on niin ikään julkaissut aiheesta vuonna 2022 kirjan Tekla – tahtonaisen elämä: levottomien vuosien journalisti ja poliitikko Tekla Hultin 1864–1943. Kortesjärvi-Seura ry:n puheenjohtaja Mauri Jokela esittelee ajankohtaista jääkäreiden hautausmaan kunnostusprojektia Latviassa, jonka toteutuksessa ovat mukana Järviseutu-Seura ry, Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ja sen Etelä-Pohjanmaan paikallisosasto, Suomen jääkärimuseon ystävät ry sekä Suomen suurlähetystö Latviassa ja paikalliset tahot. Kapellimestari Raimo Vertainen kertoo valmisteilla olevasta jääkäriaiheisesta draamasta Jääkärin rakkaus, joka saa ensi-iltansa XXVII Kokkolan Talviharmonikka-festivaalilla helmikuussa. Esityksen käsikirjoituksesta vastaa Pauli Poranen ja musiikista Raimo Vertanen.

Mainos

Härmänmaan musiikkiopiston puhallinorkesteri Tuija Ahon johdolla vastaa seminaarin musiikillisestä ohjelmasta. Ennen seminaaria on mahdollista tutustua Suomen jääkärimuseoon kello 11–12 välisenä aikana. Tilaisuus on maksullinen, mutta ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tapahtuman järjestävät Kauhavan kaupunki, JP27:n perinneyhdistys ry ja Suomen jääkärimuseon ystävät ry.

Aiheesta aiemmin julkaistua

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu